Η Astra Airlines στην γραμμή Θεσσαλονίκη- Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Astra Airlines στην γραμμή Θεσσαλονίκη- Καλαμάτα

Η Astra Airlines στην γραμμή Θεσσαλονίκη- Καλαμάτα

Share This

ΣΕ τέσσερις αεροπορικές εταιρίες κατακυρώθηκε το δικαίωμα εκμετάλλευσης των 24 άγονων αεροπορικών γραμμών για την επόμενη τετραετία, έπειτα από την πραγματοποίηση του σχετικού διαγωνισμού από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), τελικού προϋπολογισμού 148 εκατ. ευρώ και τη σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη.

H Aegean θα αναλάβει μία γραμμή (Αθήνα-Σκύρος) έναντι οικονομικού αντισταθμίσματος 3.275 χιλιάδων ευρώ, η Astra Airlines 5 γραμμές έναντι 9 εκατομμυρίων ευρώ, η ΟLympic Air 13 γραμμές έναντι 109 εκατομμυρίων ευρώ και, τέλος, η Sky Express θα αναλάβει την εκμετάλλευση 5 γραμμών έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ. Οι τέσσερις εταιρίες θα αναλαμβάνουν την εκμετάλλευση των γραμμών έως το τέλος Μαρτίου του 2016. 
Mεχρι το 2016 θα πετάει η astra στην γραμμή Καλαμάτα Θεσσαλονίκη
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί στα μέσα Μαρτίου, η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει 4 δρομολόγια την εβδομάδα: κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή, με άφιξη στην Καλαμάτα στις 3.10 μ.μ. και αναχώρηση στις 3.40 μ.
Σημειώνεται ότι η Astra Airlines -που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη- διαθέτει στο στόλο της 2 αεροσκάφη τύπου BAe 146-300, με δυναμικότητα 112 επιβατών το καθένα.
Οπως αναφέρει στον ιστότοπό της, το φετινό καλοκαίρι θα χρησιμοποιεί και ένα μισθωμένο αεροσκάφος τύπου Boeing 737-800, δυναμικότητας 189 θέσεων.
Η εταιρεία, μετά τον φετινό διαγωνισμό, καλείται να καλύψει όλες τις άγονες γραμμές που ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη: προς Καλαμάτα, Κέρκυρα, Σάμο και Χίο, καθώς και το δρομολόγιο Αθήνα – Σητεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages