Ηχηρό ράπισμα στην αμαρτωλή ΕΑΣ Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ηχηρό ράπισμα στην αμαρτωλή ΕΑΣ Μεσσηνίας

Ηχηρό ράπισμα στην αμαρτωλή ΕΑΣ Μεσσηνίας

Share This
Σοκ... είναι για την ΕΑΣ Μεσσηνίας η σημερινή εξέλιξη από την πλευρά του ΥΠΑΑΤ, αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν τελευταία και την επιπέλον πληρωμή από την πλευρά των αγροτών για τις γενικότερες ''εξυπηρετήσεις'' που παρέχονται, το λεγόμενο και ως χαράτσι. Οι αντιδράσεις που υπήρξαν οδήγησαν σήμερα το Υπουργείο, να ανακοινώνει πως σταματά την διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων !!!
Με βάση την Σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Κοινοπραξίας ΠΑΣΕΓΕΣ-Neuropublic έχει ξεκινήσει ήδη σε όλη τη Χώρα η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2012.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται χωρίς καταβολή τιμήματος από τους παραγωγούς, δεδομένου ότι το κόστος ενεργοποίησης αναλαμβάνεται από το Υπουργείο σύμφωνα με την παραπάνω σύμβαση.
Τις προηγούμενες μέρες παρατηρήθηκε ότι η ΕΑΣ Μεσσηνίας, η οποία λειτουργεί ως πύλη εισόδου στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, λαμβάνει διάφορα χρηματικά ποσά από τους παραγωγούς, ως τίμημα για την υποβολή της αίτησης ενεργοποίησης των δικαιωμάτων.
Επειδή η απαίτηση καταβολής τιμήματος είναι αντίθετη με την υπογραφείσα σύμβαση, η διαδικασία για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στη Μεσσηνία διακόπτεται από αύριο Πέμπτη 19/04/2012, λόγω της μη ορθής υλοποίησής της από την ΕΑΣ Μεσσηνίας.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα φροντίσει τις επόμενες ημέρες να διεξαχθεί η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων χωρίς οικονομική επιβάρυνση των παραγωγών, όπως έγινε και τα δύο (2) προηγούμενα χρόνια και όπως προβλέπει η σύμβαση του Υπουργείου με την ανάδοχη εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages