Στη Βελανιδιά γιόρτασε ο Σύλλογος Καταστημαρχών Τροφίμων Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στη Βελανιδιά γιόρτασε ο Σύλλογος Καταστημαρχών Τροφίμων Καλαμάτας

Στη Βελανιδιά γιόρτασε ο Σύλλογος Καταστημαρχών Τροφίμων Καλαμάτας

Share This
Στο πανέμορφο μοναστήρι της Ιεράς Μονής βελανιδιάς που δεσπόζει βορινά της Καλαμάτας και είναι μία όαση αναψυχής πραγματοποιήθηκε χθες η γιορτή των Καταστηματαρχών Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Καλαμάτας.
Ξεχωριστή η κατανυκτική θεία λειτουργία που τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Χριστόφορος Νταμάτης ο οποίος έκανε εντύπωση με το εξαίρετο κήρυγμα του που καθήλωσε το πολυπληθές εκκλησίασμα.
Αναφορά υπήρξε και στο ιστορικό της Ιεράς Μονής Βελανιδιάς που μέσα σε αυτό μόνασε και ο ήρωας του 1821, Γρηγόρης Δικαίος Παπαφλέσσας. Επίσης χαρακτήρισε την Μονή εκτός από Ιστορική και μαρτυρική, από τις καταστροφικές επιδρομές και λεηλασίες αυτής. Επί τουρκοκρατίας που την έκαψαν, όπως και επί Γερμανικής κατοχής και τελευταία από τους καταστροφικούς σεισμούς της Καλαμάτας το 1986 που κατεστράφη σχεδόν ολοσχερώς και είχε μάλιστα θύματα 2 μοναχές.
Δεν παρέλειψε δε να συγχαρεί τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστηματαρχών τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Καλαμάτας για την συνεχή κατ έτος προσφορά τους προς την Ιερά Μονή, όπου και φέτος πρόσφεραν ένα σεβαστό ποσό εις μνήμη ενός νέου συναδέλφου τους, του αείμνηστου Γιώργου Κοτταρίδη, που εκδήμησε πρόωρα εις Κύριον και υιό του προέδρου του Συλλόγου Χρήστου, για να ανασκευαστεί το Ιερό τέμπλο με το Δωδεκάωρτο και να βαφτεί ο μέσα χώρος της εκκλησίας και ότι άλλο χρειαζόταν για να το χαιρόμαστε εμείς σήμερα, γιατί ο κάθε Ιερός χώρος πρέπει να είναι ευπρεπείς και καθαρός.
Τέλος αναφέρθηκε κάνοντας μνεία ότι στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε, θα πρέπει οι κάτοικοι της Καλαμάτας να προτιμούμε στις αγορές μας τα ντόπια και παραδοσιακά καταστήματα με τα προϊόντα του νομού μας και της Πατρίδος μας για να μένουν τα χρήματα στην πόλη μας και να ανακυκλώνονται, για να μην κλείνουν αυτά τα καταστήματα που είναι ένα κομμάτι της ιστορίας της κάθε πόλεως. Επίσης ενημέρωσε στους παρευρισκομένους, ότι λίαν προσεχώς το Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Βελανιδιάς θα λειτουργεί κάθε Κυριακή.
Αμέσως μετά τα μέλη του Διοικητικού Συλλόγου, αποτελούμενα από τον πρόεδρο Χρήστο Κοτταρίδη, τον Γενικό Γραμματέα Θεόδωρο Μπαζίγο, τον Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Μουργή, τον Ταμία Χρήστο Βρυώνη και τα μέλη Γεώργιο Κούμπλα και Χρήστο Αφεντάκη, ευχαρίστησαν το πολυπληθές εκκλησίασμα ευχήθηκαν τα Χρόνια πολλά και ακολούθως τους πρόσφεραν στο υπερώο και στο καθολικό της Μονής καφέ, αναψυκτικά και σε μία χάρτινη συσκευασία τους πρόσφεραν στο καθένα χωριστά που είχε μέσα Άρτο, διάφορα γλυκίσματα και αναψυκτικά, σοκολάτες, μαστίχες, παστέλια, ούζο-τσίπουρο, κεφαλογραβιέρα κ.λ.π. είδη, που φέτος λόγω των γνωστών συνθηκών όπως αναφερθήκαμε δεν έγινε το πατροπαράδοτο γλέντι σε τραπεζαρίες με γουρνοπούλες και φαγητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages