«Βόρειος Ήπειρος: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Βόρειος Ήπειρος: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον»

«Βόρειος Ήπειρος: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον»

Share This
Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Τομέα Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας με τον Μεσσήνιο Γραμματέα Χρήστο Γιάνναρη. στην εκδήλωση με θέμα: «Βόρειος Ήπειρος: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον». που έγινε στο κατάμεστοξενοδοχείο Divani Caravel ακούστηκαν πολλές.... αλήθειες που πολλοί αποφεύγουν συστηματικά να αναφέρουν...
H ΟΜΙΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΗ:
Είναι μεγάλη χαρά και τιμή, να σας καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση, εκδήλωση η οποία λαμβάνει χώρα σε συνθήκες δύσκολες για την πατρίδα μας.
Η υπάρχουσα οικονομική κρίση δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει την Πολιτεία από το καθήκον της απέναντι στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Η δεινή οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως άλλοθι εγκατάλειψης του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.
Η χώρα δοκιμάζεται και στη κοινωνία κυριαρχεί η αβεβαιότητα και η αγωνία για το μέλλον. Οι Έλληνες πολίτες μας αναζητούν στηρίγματα. Στηρίγματα με γερά θεμέλια. Στηρίγματα απ' όπου μπορούμε να πιαστούμε για να ξεπεράσουμε τη μπόρα. Γλώσσα, παράδοση, Πίστη. Σε αυτά θα βασιστεί η κοινωνία και ο λαός μας για την επίπονη ανορθωτική πορεία.

Σε αυτό τον αγώνα έμπνευση θα πάρουμε από τους αδελφούς Βορειοηπειρώτες. Η Βόρειος Ήπειρος μας εμπνέει με την επιμονή των Βορειοηπειρωτών στην προάσπιση της γλώσσας, των παραδόσεων και της εθνικής τους συνείδησης. Με αυτά και μόνο επιβίωσαν και πρόκοψαν.
Με αυτά θα προκόψουμε και εμείς.
Με αυτά θα μεγαλουργήσει ο Ελληνισμός.
Βορειοηπειρώτισσες, Βορειοηπειρώτες
Με πίστη, σκληρή δουλειά και φιλότιμο διατηρείτε στις πατρογονικές εστίες τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Η Μητροπολιτική Ελλάδα σας χρωστάει πολλά. Και για τους σκληρούς αγώνες που έχετε δώσει για την επιβίωσής σας, και για την υπεράσπιση των δικαίων του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.
Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς αναγνωρίζουν την αφοσίωση, την προσφορά και το έργο των Βορειοηπειρωτών απέναντι στο Έθνος.
Για τη Νέα Δημοκρατία η φυσική και εθνική επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στις πατρογονικές του εστίες αποτελεί αδιαπραγμάτευτο εθνικό στόχο.
Για την εκπλήρωση αυτού του εθνικού στόχου απαιτείται ομόνοια πνεύματος και δράσης τόσο μεταξύ της ελληνικής πολιτείας και του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, όσο και στο εσωτερικό των Βορειοηπειρωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages