Βουτιά 20% στα έσοδα του κράτους το Μάιο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Βουτιά 20% στα έσοδα του κράτους το Μάιο

Βουτιά 20% στα έσοδα του κράτους το Μάιο

Share This
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία, που έχει στη διάθεσή του ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς, σε ό,τι αφορά τα έσοδα και την κατάσταση, που επικρατεί στα δημόσια ταμεία.
Την ώρα, που ήδη το καμπανάκι έχει χτυπήσει για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, τα οποία στερεύουν στο τέλος Ιουνίου, πληροφορίες αναφέρουν ότι τις πρώτες 15 ημέρες του Μαΐου τα έσοδα εμφανίζονται μειωμένα κοντά στο 20% !

Μάλιστα, υπηρεσιακοί παράγοντες εκτιμούν ότι η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο, παρά το γεγονός ότι αναμένονται και πληρωμές Φ.Π.Α.
Πού οφείλεται η βουτιά στα έσοδα; Στις καθαρά μικροκομματικού χαρακτήρα αποφάσεις, που ελήφθησαν κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Δηλαδή:
Στη – νέα – αναβολή της αποστολής εκκαθαριστικών σημειωμάτων για το ΕΤΑΚ του 2009,
Στη μη έκδοση της σχετικής απόφασης, ώστε η ΔΕΗ να ενσωματώσει στους λογαριασμούς της την πρώτη δόση από το χαράτσι για τα ακίνητα (με αποτέλεσμα η τελευταία να κινδυνεύει να πληρωθεί μέσα στο 2013),
Στη μετάθεση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 15 Ιουνίου για φυσικά πρόσωπα και έως 31 Μαΐου για τις επιχειρήσεις (ώστε να μην πέσουν μέσα στις πρώτες εκλογές),
Στην παραδοσιακή, δυστυχώς, ελληνική πρακτική, που προβλέπει παράλυση του κρατικού μηχανισμού συνολικά, όταν προκηρύσσονται εκλογές.
Αποτέλεσμα;
Το Δημόσιο να διατηρεί παγωμένη την καταβολή υποχρεώσεών του – όπως πληρωμή επιστροφών φόρου και Φ.Π.Α. -, οξύνοντας ακόμα περισσότερο το πρόβλημα της ρευστότητας στα νοικοκυριά και στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages