Οι αυθαίρετες αερολογίες του αποτυχημένου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οι αυθαίρετες αερολογίες του αποτυχημένου

Οι αυθαίρετες αερολογίες του αποτυχημένου

Share This
Ο φευγάτος υπουργός (και μη εκλεγείς βουλευτής) ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που πήγε την Ελ-λάδα στο ΔΝΤ, ανακοίνωσε χθες ότι θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα ο κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη Μύκονο.
Την ίδια στιγμή είναι κοινό μυστικό ότι αυτά τα πυροτεχνήματα ακούγονται και λέγονται προεκλογικά, χωρίς ποτέ να έχουν συνέχεια στο διάστημα μετά τις εκλογές. Ειδικά για τη Μύκονο αλλά και για άλλα νησιά αυτού του είδους, οι καταπατήσεις (με το άθλιο κράτος να κρατάει το φανάρι στους καταπατητές) είναι το σύνηθες και όχι οι κατεδαφίσεις.
Μάλιστα, το ΥΠΕΚΑ μάς ενημερώνει ότι αποτυπώθηκαν μέσω δορυφορικών εικόνων όλα τα αυθαίρετα του νησιού και ολοκληρώθηκαν και οι διασταυρώσεις στοιχείων με παλαιότερες αεροφωτογραφίες. Αυτό που το υπουργείο Περιβάλλοντος ξέχασε να αναφέρει είναι ότι η ειδική υπηρεσία κατεδαφίσεων απαρτίζεται από τρία άτομα (!) και έχει αρμοδιότητα σε ολόκληρη την Ελλάδα, η οποία είναι γεμάτη με αυθαίρετες κατασκευές που γίνονταν σε όλη τη Μεταπολίτευση.
Ταυτόχρονα, η απερχόμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου (Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Νίκος Σηφου-νάκης) συνεχίζει να επιχαίρει για τη ρύθμιση για τα αυθαίρετα, όταν επί της ουσίας αυτή έχει «παγώσει». Με βάση τα επίσημα στοιχεία που το ίδιο το υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε στη δημοσιότητα, προκύπτει ότι έως τώρα έχουν υποβληθεί για υπαγωγή στη ρύθμιση περισσότερες από 327.000 δηλώσεις. Με μια απλή σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη ενημέρωση προκύπτει ότι μέσα σε έναν μήνα υποβλήθηκαν μόλις 19.000 δηλώσεις, άρα η ρύθμιση κινείται με ρυθμούς «χελώνας». Επίσης, στο σύνολο των δηλώσεων προσμετρώνται και οι 102.213 που βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας, που σημαίνει ότι δεν έχουν ακόμα υποβληθεί από τους ενδιαφερομένους.
Συνολικά, το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι έως τώρα έχουν εισπραχθεί από πρόστιμα και πα-ράβολα 473.000.000 ευρώ, ενώ ο στόχος είναι τα έσοδα να φτάσουν τα 2 δισ. ευρώ. Βέβαια, το υπουργείο υπολογίζει στα χρήματα αυτά και όσες αιτήσεις βρίσκονται στο στάδιο επεξεργασίας. Θεωρεί ότι είναι δεδομένο, αν κάποιος θέλει να μάθει πόσο του στοιχίζει να ρυθμίσει το αυθαίρετό του, ότι θα προχωρήσει και στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, καταβάλλοντας κανονικά το όποιο αντίτιμο. Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση για τα αυθαίρετα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Εφημερίδα "Δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages