Δυναμώνει στην Ελλάδα η δημιουργία ενός Πατριωτικού Ευρωπαϊκού Μετώπου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δυναμώνει στην Ελλάδα η δημιουργία ενός Πατριωτικού Ευρωπαϊκού Μετώπου

Δυναμώνει στην Ελλάδα η δημιουργία ενός Πατριωτικού Ευρωπαϊκού Μετώπου

Share This
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ είχε, κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρόεδρο του Eurogroup και Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Εμμανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Βίλφριντ Μάρτενς, τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας κ. Έντα Κένι και τον Πρωθυπουργό της Πορ-τογαλίας κ. Πέδρο Κοέλιο.
Αμέσως μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «Οι στιγμές είναι κρίσιμες και για την Ελλάδα και για όλη την Ευρώπη.
Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ζήτησα μέτρα που θα σταματήσουν την κατρακύλα. Γιατί αλλιώς η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κρίση. Ούτε να πιάσει τους στόχους της.
Ζήτησα, λοιπόν, πέρα από την προσπάθεια για δημοσιονομική προσαρμογή, αναθεώρηση και τροποποιή-σεις των πολιτικών που δεν δούλεψαν. Για να σταματήσει η ύφεση. Για να μειωθεί η ανεργία. Για να δοθεί ελπίδα στους συμπολίτες μας -που μέσα σε δυο χρόνια- τα έχασαν όλα.
Για πρώτη φορά, το ΕΛΚ αναγνώρισε την ανάγκη να συμπληρωθούν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές με μέτρα που να ενισχύουν άμεσα τις επενδύσεις, άμεσα την ανάπτυξη και άμεσα τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ταυτόχρονα ζήτησα μέτρα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη, όπως τα ομόλογα για έργα υποδομής, τη στήριξη των ανέργων με πρόσθετα κοινοτικά κονδύλια, τη στήριξη της ρευστότητας, την πιο ενεργή εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, τη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού για την εγγύηση των καταθέσεων, ώστε να σταματήσει η αιμορραγία των καταθέσεων από τον ευρωπαϊκό νότο στο βορρά.
Τώρα, σταδιακά, όλη η Ευρώπη συγκλίνει σε αυτό που επιμέναμε εδώ και δύο χρόνια ότι, πέρα απ' όλα τα άλλα, χρειάζεται Ανάπτυξη για να βγούμε από την κρίση.
Και τώρα που η Ευρώπη αλλάζει, δεν πρέπει να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages