ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Share This
Την Τρίτη 15 Μαϊου 2012 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνάντηση μεταξύ των Προέδρων των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τάτουλη με θέμα την προδημοσίευση της προκήρυξης για την ενίσχυση επιχειρήσεων στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ στην περιφέρεια Πελοποννήσου.
Παρόντες οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας Δ. Αδαμόπουλος, Αργολίδας Φ. Δαμούλος, Αρκαδίας κ. Ι. Μπουντρούκας και Λακωνίας Κ. Πανδής, ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Β. Νανόπουλος, λόγω κωλύματος, εκπροσωπήθηκε από τους υπόλοιπους Προέδρους κατ' εξουσιοδότησή του.
Θέμα της συνάντησης η ανησυχία τόσο των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων όσο και ολόκληρης της επιχειρηματικής κοινότητας της Περιφέρειας για το σχεδιασμό υλοποίησης των Π.Ε.Π. υπό το σχεδιαζόμενο «Ταμείο Επιχειρηματικότητας» της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη μορφή χρηματοδοτικών εργαλείων και όχι επιδότησης. Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων εξέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με τη μη καταλληλότητα ενός τέτοιου σχεδίου υλοποίησης στην τρέχουσα περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουν οι επιχειρήσεις, καθώς η έλλειψη επιδότησης και η ύπαρξη μόνο χρηματοδοτικών εργαλείων υπό τη μορφή δανειοδότησης με χαμηλό επιτόκιο, κεφαλαίων κίνησης κ.λπ. θα αποτρέψουν τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν επενδυτικά σχέδια αναλαμβάνοντας ακόμα ένα δάνειο (έστω χαμηλότοκο), ενώ είναι πιθανό κάποιες επιχειρήσεις να κατευθύνουν τις επενδύσεις τους σε γειτονικές περιφέρειες που θα προσφέρουν επιδότηση.

Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, άκουσε προσεκτικά τα επιχειρήματα των Προέδρων και αποδέχτηκε εν μέρει τις προτάσεις τους, δεσμευόμενος ότι ο σχεδιασμός υλοποίησης των Π.Ε.Π. από το «Πελοποννησιακό Περιφερειακό Ταμείο Επιχειρηματικότητας» θα κινηθεί στις ακόλουθες κατευθύνσεις:

1. Ενίσχυση Επενδύσεων με επιχορήγηση.

2. Άμεση χρηματοδότηση Επενδύσεων για ρευστότητα και εγγυήσεις προς τις επιχειρήσεις.

Το ποσοστό που θα δοθεί στην 1η και 2η κατεύθυνση θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα υπάρξει και τις προτάσεις που θα κατατεθούν.

Επίσης θα υπάρχει συμμετοχή των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας στο «Πελοποννησιακό Περιφερειακό Ταμείο Επιχειρηματικότητας» και στα όργανα αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων. Η αξιολόγηση τόσο των προτάσεων για επιδότηση όσο και των προτάσεων για παροχή κεφαλαίων κίνησης και εγγυήσεων θα γίνεται εξ'αρχής με καθορισμένα αντικειμενικά κριτήρια. Τέλος, συμφωνήθηκε να συμπεριληφθούν όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών.

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα της συνάντησης και ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον Περιφερειάρχη ενόψει του τελικού και αναλυτικού σχεδιασμού της πρότασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages