Αλλαξοπίστησε..ο δήμαρχος για την πεζοδρόμηση της Αριστομένους - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αλλαξοπίστησε..ο δήμαρχος για την πεζοδρόμηση της Αριστομένους

Αλλαξοπίστησε..ο δήμαρχος για την πεζοδρόμηση της Αριστομένους

Share This
Στις αρχές της εβδομάδας ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, απέκλεισε κατηγορηματικά την πρόταση του «Δικτύου» και του Σταμάτη Μπεχράκη, για την πεζοδρόμηση της Αριστομένους, χθες το βράδυ όμως, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «ανέκρουσε», ανακοινώνοντας ότι θα λιθοστρωθεί το τμήμα από την Κροντήρη μέχρι την Καίσαρη, τουλάχιστον.
Το θέμα έβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής του «Δικτύου», που επανέλαβε ότι είναι ευκαιρία να πεζοδρομηθεί η Αριστομένους τώρα που «ξηλώνεται» ο δρόμος στο πλαίσιο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας. Όπως τόνισε, το συγκεκριμένο έργο θα αναζωογονήσει εμπορικά το κέντρο της πόλης.
Αρχικά πήρε το λόγο για να απαντήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρίστος Ριζάς, που ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε τελικά να λιθοστρωθεί, με κυβόλιθους, το τμήμα από την Κροντήρη (Εθνική Τράπεζα) μέχρι την Καίσαρη. Σημείωσε ότι για το θέμα αυτό η δημοτική αρχή και η Τεχνική Υπηρεσία έχουν συνεργαστεί με το συγκοινωνιολόγο Κώστα Ζέκκο, ο οποίος ναι μεν έχει θετική άποψη πλην όμως έχει προειδοποιήσει ότι η κίνηση οχημάτων σε κυβόλιθους δημιουργεί ηχητική όχληση στους περιοίκους. Γι' αυτό το λόγο ο Χρίστος Ριζάς ανέφερε ότι έχει αποφασιστεί να λιθοστρωθεί ο δρόμος μέχρι την Καίσαρη, όπου υπάρχει μόνο μία πολυκατοικία.
Ο Σταμάτης Μπεχράκης επέμεινε για τη λιθόστρωση μέχρι τα φανάρια της Φραντζή και ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, όταν πήρε το λόγο, σημείωσε ότι πράγματι η δημοτική αρχή θα επιδιώξει να μπουν κυβόλιθοι μέχρι τα φανάρια, ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να αποδεχθεί η Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ μια τόσο ευρεία τροποποίηση της μελέτης για την ανάπλαση της πλατείας και την κάλυψη της επιπλέον δαπάνης.
Πάντως, ο δήμαρχος ανέφερε ότι η Αριστομένους δεν θα πεζοδρομηθεί, αλλά η κίνηση θα γίνεται επάνω στους κυβόλιθους, γιατί η απομάκρυνση των αυτοκινήτων θα δημιουργούσε πρόβλημα στην εμπορική δραστηριότητα των καταστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages