Αναπλάσεις οδών και ρυθμίσεις , προτάσεις από αντιπολίτευση Καλαμάτας. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αναπλάσεις οδών και ρυθμίσεις , προτάσεις από αντιπολίτευση Καλαμάτας.

Αναπλάσεις οδών και ρυθμίσεις , προτάσεις από αντιπολίτευση Καλαμάτας.

Share This
“Με αφορμή το κλείσιμο της οδού Αριστομένους, λόγω των εργασιών ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Καλαμάτας, σε συνδυασμό με τη μεταφορά της κίνησης, και λόγω καλοκαιριού, στην παραλία και ειδικότερα στο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου επισημαίνουμε στη δημοτική αρχή για μια ακόμα φορά τα αυτονόητα: την ανάγκη πεζοδρόμησης της οδού Αριστομένους από την οδό Νικηταρά έως τη Φραντζή ,την δημιουργία ποδηλατοδρόμου στο οδόστρωμα της Ναυαρίνου έως το΄΄Φιλοξένια΄΄ και την ταυτόχρονη μονοδρόμησή της.
Η πρόταση μας αυτή δεν είναι βέβαια καινούργια και καθόλου συγκυριακή είχε κατατεθεί ξανά στο παρελθόν και με ιδιαίτερη έμφαση ακριβώς 1 χρόνο πριν (20η συνεδρίαση 19-5-2011 του δημοτικού συμβουλίου). Η πρότασή μας έχει ως στόχο η αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων (πλατειών, πεζόδρομων κ.α.) να έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Να δημιουργούμε συνθήκες υψηλής ποιότητα ζωής για τους κατοίκους, να διευκολύνουμε επιχειρηματικές δραστηριότητες, να αναδεικνύουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης, να εξασφαλίζουμε βιώσιμες συνθήκες ανάπτυξης, να κρατούμε ανοιχτούς ορίζοντες στο μέλλον.
Η Δημοτική Αρχή συντηρητική στις αντιλήψεις της, σε μόνιμο ρόλο παρατηρητή των εξελίξεων, δέσμια αγκυλώσεων, χωρίς σχέδιο αλλά με μικροπαραταξιακές πρακτικές και κυρίαρχη στην αντίληψη της τη λογική «βλέποντας και κάνοντας» περιμένει να δει τι θα γίνει. Αν δεν υπάρχουν αντιδράσεις θα προχωρήσει στην πεζοδρόμηση της Αριστομένους ενώ στο πεζοδρόμιο της Ναυρίνου όπου η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο βάζει «τροχονόμους» σε πεζούς και ποδήλατα!!! Ο δήμαρχος στις συγκεκριμένες προτάσεις μας στο παρελθόν ήταν απολύτως αρνητικός τώρα με μισόλογα περιμένει να δει τι είναι συγκυριακά πιο δημοφιλές. Είναι φανερό ότι έτσι η πόλη δεν μπορεί να πάει μακριά και οι συγκεκριμένες παλινωδίες στοιχίζουν σε όλους και κυρίως στις νέες γενιές.
Οι προτάσεις μας τις τελευταίες ημέρες υιοθετήθηκαν και από άλλες δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου ενώ και το ενδιαφέρον των πολιτών αυξάνεται προς αυτή την κατεύθυνση. Η πραγματικότητα που δημιουργείται μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι τελικά θα προσχωρήσει στον κόσμο του αυτονόητου και η δημοτική αρχή.
Γιάννης Α. Χριστόπουλος
Δημ. Σύμβ. του συνδυασμού Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages