Nίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Πανεπιστήμια ΤΕΙ. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Nίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Πανεπιστήμια ΤΕΙ.

Nίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Πανεπιστήμια ΤΕΙ.

Share This
Mεγάλη νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δείχνουν τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα στις φοιτητικές εκλογές. Συγκεκριμένα στα ΑΕΙ και σε σύνολο 65 συλλόγων η ΔΑΠ συγκεντρώνει το 42% των ψήφων, στα δε ΤΕΙ σε 22 συλλόγους ξεπερνά το 50%, φτάνοντας το 51,52%.
Είναι προφανές οτι μιλάμε για μια ακόμη σαρωτική νίκη της γαλάζιας νεολαίαςΕίναι χαρακτηριστικό πως ενώ είχε διαμορφωθεί μία εικόνα περί αδιαφορίας των φοιτητών και ευρείας ενίσχυσης της Αριστεράς, όλα ανατράπηκαν στην κάλπη και το “φαινόμενο ΔΑΠ” όπως έχει χαρακτηριστεί, κερδίζει με εντυπωσιακό τρόπο την 26η συνεχόμενη πρωτιά στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Μικρότερη συμμετοχή των ψηφοφόρων από πέρυσι περίπου κατά 10 με 12%, καταγράφεται από τα πρώτα στοιχεία των φοιτητικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Έτσι, φαίνεται ότι περίπου 105.000 με 115.000 άτομα ψήφισαν εφέτος, συμμετοχή που δεν είναι ωστόσο μικρή, με δεδομένη την ρευστότητα της πολιτικής περιόδου.
Τα πρώτα ποσοστά φανερώνουν ότι η ΔΑΠ της Νέας Δημοκρατίας παραμένει περίπου στα ίδια με πέρυσι επίπεδα και πρώτη δύναμη, η ΠΑΣΠ του ΠαΣοΚ σημειώνει μεγάλη πτώση, σαφή άνοδο των δυνάμεών τους καταγράφουν οι Ενιαίες Αριστερές Κινήσεις (εξωκοινοβουλευτική αριστερά), ενώ στα ίδια επίπεδα με πέρυσι βρίσκονται επί του παρόντος τα ποσοστά της Αριστερής Ενότητας του Σύριζα και της Πανσπουδαστικής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Το τελευταίο μάλιστα φέρεται να οδηγείται σε μικρή πτώση των δυνάμεων του.Όπως φανερώνουν τα ποσοστά που δίνουν χωριστά όπως κάθε χρόνο οι φοιτητικές παρατάξεις, η ΔΑΠ της Νέας Δημοκρατίας παραμένει περίπου στα ίδια με πέρυσι επίπεδα και είναι πρώτη δύναμη (η ίδια δίνει στον εαυτό της άνοδο), η ΠΑΣΠ του ΠαΣοΚ σημειώνει μεγάλη πτώση (κατά την Πανσπουδαστική του ΚΚΕ η πτώση αυτή ξεπερνάει το 10%) σαφή άνοδο των δυνάμεών τους καταγράφουν οι Ενιαίες Αριστερές Κινήσεις (εξωκοινοβουλευτική αριστερά), ενώ μικρή αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά της Αριστερής Ενότητας του Σύριζα. Στα ίδια με περυσινά επίπεδα με πιθανή μικρή πτώση, είναι τα ποσοστά της Πανσπουδαστικής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages