Στο "σφυρί" από ιδιώτες 40 ελληνικά νησιά ! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στο "σφυρί" από ιδιώτες 40 ελληνικά νησιά !

Στο "σφυρί" από ιδιώτες 40 ελληνικά νησιά !

Share This
«Σαράντα Έλληνες θέλουν να πωλήσουν τα ιδιωτικά τους νησιά», σύμφωνα με δηλώσεις του κτηματομεσίτη Φαρχάντ Βλαντί στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Ο κ. Βλαντί, υποστηρίζει πως ποτέ άλλοτε δεν είχε τέτοια προσέλευση Ελλήνων που βγάζουν τα νησιά τους στο σφυρί, αλλά δεν εξηγεί γιατί στην ιστοσελίδα της εταιρείας του (http://www.vladi-private-islands.de) έχει μόνο πέντε αγγελίες για ελληνικά νησιά.

Ο κτηματομεσίτης δηλώνει πως ακόμα και αυτές οι πέντε αγγελίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα για χρόνια καθώς είναι σχεδόν αδύνατο για κάποιον ξένο να αποκτήσει ελληνικό νησί γιατί χρειάζεται 32 άδειες.
Ο επενδυτής, ειδικά για νησιά κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, πρέπει να περάσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη συνέχεια από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Περιβάλλοντος, τον τοπικό δήμο, κλπ. «Πρόσφατα είχα έναν Γάλλο που ενδιαφέρονταν για ελληνικό νησί, αλλά μετά την όγδοη άδεια λύγισε» δηλώνει ο Φ. Βλαντί.
Περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα έχει το νησί της Αγίας Τριάδας, απέναντι από την Ερέτρια, το οποίο πωλείται προς 18 εκατ. ευρώ και ανήκει από το 1958 στην οικογένεια Παπανικολάου. Σύμφωνα με τα κουτσομπολιά της εποχής, ο Σοφοκλής Παπανικολάου, Γενικός Επιμελητής σε τρείς βασιλείς (Γεώργιο Β, Παύλο και Κωνσταντίνο) το αγόρασε έναντι ευτελούς τιμήματος από οικογένεια βοσκών που ήθελαν χρήματα για να παντρέψουν την αδελφή τους.Στην άλλη πλευρά της Ευβοιας βρίσκεται ένα ακόμα νησί που πωλείται μέσω του Φ. Βλαντί, η Αργυρόνησος, αλλά στην ιστοσελίδα δεν αναφέρεται τίμημα. Ένα νησί στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, μεταξύ Ιθάκης και Λευκάδας, εμφανίζεται, επίσης, σε αγγελίες να πωλείται με τιμή εκκίνησης τα 45 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται στην αγγελία, το νησί «έχει ένα σπίτι και μια εκκλησία και κατσίκες με έναν βοσκό ο οποίος πηγαινοέρχεται στο νησί κάθε τέσσερις ημέρες». Μάλιστα «οι ιδιοκτήτες έχουν συμφωνία με τον βοσκό ώστε όταν πωληθεί το νησί να σταματήσει τις επισκέψεις με το κοπάδι».
Περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από την Κόρινθο βρίσκεται το νησάκι Αγ. Αθανάσιος το οποίο επίσης πωλείται έναντι 1,6 εκατ. ευρώ και όπως αναφέρεται στην αγγελία είναι εκτός των περιορισμών που προβλέπονται για τις περιοχές Natura. Ο Φ. Βλάντι μεσολαβεί και για την πώληση μεγάλης έκτασης στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, έναντι δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages