Διαχείριση απορριμμάτων: ημερίδα στη Δυτική Μάνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Διαχείριση απορριμμάτων: ημερίδα στη Δυτική Μάνη

Διαχείριση απορριμμάτων: ημερίδα στη Δυτική Μάνη

Share This
Ο Δήμος Δυτικής Μάνης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, διοργάνωσε την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012, ημερίδα με θέμα «Διαχείριση απορριμμάτων και ποιότητα ζωής», στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δυτικής Μάνης.
Ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης, κ. Δημήτρης Γιαννημάρας, προλογίζοντας την εκδήλωση ανέφερε ότι ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι συστατικό στοιχείο του πολιτισμού κάθε κοινωνίας και ότι η ανάγκη να το προστατεύσουμε και να το διαχειριστούμε σωστά είναι κάτι που το χρωστάμε στους εαυτούς μας, μα κυρίως στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται.
Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Αλέξανδρος Ρουτζούνης ανέφερε ότι η νέα Δημοτική Αρχή δίνει σαφή προτεραιότητα σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, με στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου που περιλαμβάνουν: καθημερινή διάθεση συνεργείων συλλογής απορριμμάτων, δράσεις ανακύκλωσης στις οποίες περιλαμβάνονται οι μπλε κάδοι, ανακύκλωση εγκαταλελειμμένων οχημάτων, ανακύκλωση μπαταριών, ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων, ανακύκλωση ογκωδών αντικειμένων, καθαρισμό φαραγγιών και ρεμάτων και προώθηση μεγάλων έργων όπως ο βιολογικός καθαρισμός που πρόσφατα εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Επιπλέον, ο Δήμος Δυτικής Μάνης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους συμμετέχει σε προγράμματα όπως «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», “Let’s Do It Greece” και σε δράσεις που διοργανώνει η HELMEPA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages