Νέα συνάντηση την Παρασκευή με Καλαφάτη για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Νέα συνάντηση την Παρασκευή με Καλαφάτη για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο

Νέα συνάντηση την Παρασκευή με Καλαφάτη για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο

Share This
Νέα συνάντηση- σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη και τη συμμετοχή δημάρχων της Πελοποννήσου καθώς και του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.
Η πρόταση των δημάρχων στην σημερινή συνάντηση με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη για παράταση στην λειτουργία των χωματερών δεν θεωρείται εφικτή λύση ούτε περιβαλλοντικά και νομικά σωστή και έτσι οι δήμαρχοι κατέθεσαν πρόταση για το διάστημα μέχρι την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Στην πρόταση αυτή δεν γίνεται αποδεκτή η λύση της δεματοποίησης λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην Ερμιονίδα (δεματοποιητής στα Δίδυμα) αλλά και στην πύλο και σε άλλες περιοχές εκτός Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ως προσφορότερη λύση προτείνεται η μέθοδος της κομποστοποίησης- ανακύκλωσης ενώ οι δήμαρχοι ζητούν για την χωροθέτηση των μονάδων αυτών να αξιοποιηθούν οι ΧΑΔΑ ή χώροι που μπορούν να ενοικιαστούν και είναι ώριμοι μελετητικά. Τέλος ζητήθηκε να υπάρξει ανοχή στη λειτουργία των ΧΑΔΑ για μερικούς μήνες, σε συνεννόηση με την Ε.Ε. μέχρι να λειτουργήσει ενδιάμεση λύση. Αν και όπως είπαμε δεν φαίνεται αυτή η λύση να προχωρά Στην σημερινή συνάντηση με τον κ. Στυλιανίδη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Τρίπολης και Πρόεδρος του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Σμυρνιώτης Ιωάννης, ο Δήμαρχος Κορινθίων και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Πνευματικός Αλέξανδρος και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Καμίζης Δημήτριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages