Σύμβαση για το Βελίκα-Νεοχώρι ενώ οι επιτάξεις εκκρεμούν - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σύμβαση για το Βελίκα-Νεοχώρι ενώ οι επιτάξεις εκκρεμούν

Σύμβαση για το Βελίκα-Νεοχώρι ενώ οι επιτάξεις εκκρεμούν

Share This
Σε ένα χρόνο από σήμερα οφείλει ο εργολάβος να έχει βελτιώσει το δρόμο από τη Βελίκα μέχρι το Νεοχώρι. Σήμερα ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, υπέγραψε με τον ανάδοχο του έργου, Πέτρο Ρένεση, τη σύμβαση για τη βελτίωση του δρόμου. Το έργο θα κοστίσει 436.657 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός της μελέτης ήταν 870.000.
Ένα πρόβλημα πάντως είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία των επιτάξεων, κάτι που σημαίνει ότι οι εργασίες δεν μπορούν να ξεκινήσουν, τουλάχιστον στα σημεία όπου χρειάζεται να γίνουν διαπλατύνσεις.
Σε ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης τονίζεται ότι το έργο αφορά τη βελτίωση των γεωμετρικών στοιχείων της υφιστάμενης οδού για μήκος 3 χλμ., με στόχο την αναβάθμιση της συγκοινωνιακής σύνδεσης μεταξύ Τοπικής Κοινότητας Βελίκας και Νεοχωρίου αλλά και τη σύνδεση όλης της Δημοτικής Ενότητας Αριστομένους με την Εθνική Οδού Ασπροχώματος – Πύλου, βελτιώνοντας παράλληλα την πρόσβαση προς την Εθνική οδό τη Μεσσήνη και την παραλία.
Επιπροσθέτως ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής, σημειώνεται στην ανακοίνωση, είναι και η ένταξη στο ΕΣΠΑ του υπόλοιπου τμήματος από Νεοχώρι έως 8η Επαρχιακή Οδό, έτσι ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα σε όλο το τμήμα της οδού, από εθνική οδό έως επαρχιακή. Για το σκοπό αυτό έχει ήδη μελετηθεί πλήρως το έργο της παράκαμψης του Νεοχωρίου και της σύνδεσης του τμήματος αυτού με την 8η επαρχιακή οδό. Οι μελέτες αυτές αδειοδοτούνται περιβαλλοντικά αυτή την περίοδο και αναμένεται σύντομα η κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages