Ο ελληνοτουρκικός γάμος του Αυγούστου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο ελληνοτουρκικός γάμος του Αυγούστου

Ο ελληνοτουρκικός γάμος του Αυγούστου

Share This
Το στράπλες ασημένιο φόρεμα του διάσημου τούρκου σχεδιαστή Hakaan Yildirim έκανε τη Θέκλα να μοιάζει με... disco ball. Η στενή μου φίλη στάθηκε μπροστά στον καθρέφτη. Εκανε μια στροφή γύρω από τον εαυτό της με ύφος και στυλ top model. «Ο αγαπημένος μου Hakaan!» άφησε να της ξεφύγει ένας βαθύς αναστεναγμός. «Μου έστειλε μέσα σε ειδικές συσκευασίες, οι οποίες δεν επηρεάζονται και από τις πλέον δύσκολες ατμοσφαιρικές συνθήκες, τα φορέματα που μόλις χθες προβάρισαν στο ατελιέ η Αριζόνα Μιουζ και η Σάλομ Χάρλοου» συνέχισε. «Καταλαβαίνεις, ma petite, ότι ο γάμος της Eda, νεαρής όμορφης κόρης του τούρκου μεγαλοεπιχειρηματία Αdnan Polat, με τον Δημήτρη Γκινοσάτη, ο οποίος θα τελεστεί την Τετάρτη 29 Αυγούστου, μου έχει προκαλέσει συναισθήματα έντονου ενθουσιασμού και τρομερή ανυπομονησία» τόνισε.
Αφησα το βλέμμα μου να ταξιδέψει στην καταγάλανη θάλασσα. Ακριβώς δίπλα στο yacht τού μεγαλοεφοπλιστή Ντίντη Ευπαλίδη, στην περιοχή του Ορνού, είχε αγκυροβολήσει ένα super glamorous ιστιοφόρο. Πάνω στο μπλε γυαλιστερό σκαρί ήταν γραμμένο με μεγάλα λευκά γράμματα το όνομα «Eda». Χαμογέλασα πονηρά. Eνιωθα ότι ζούσα σκηνές από τη λαοφιλή τουρκική σειρά «Μοιραίος έρωτας». Τούρκοι μεγιστάνες, όμορφες γυναίκες, όπως η μελαχρινή πρωταγωνίστρια Özlem Yilmaz, πολυτελείς βίλες και ένας απίστευτος στόλος υπερσύγχρονων learjets. Σήκωσα το κεφάλι μου στον ουρανό. Ενα αστραφτερό ασημένιο «πουλί» με κατακόκκινα διακριτικά πετούσε πάνω από το κεφάλι μου.
Προσγειώνονται στη Μύκονο και... παρκάρουν στην Κωνσταντινούπολη
Ο Ντίντης παρακολούθησε το βλέμμα μου. «Είναι τόσο πολλά τα learjets που φθάνουν αυτές τις μέρες στη Μύκονο...» παρατήρησε. «Εχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στο αεροδρόμιο. Οι πιλότοι των private jets, που έρχονται στο νησί από το Ντουμπάι, το Ριάντ, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, αναγκάζονται να... παρκάρουν στην Κωνσταντινούπολη, μια πόλη η οποία είναι πλέον must προορισμός για τους VIPs» χαμογέλασε.
Οι tycoons απ' όλα τα μέρη του πλανήτη αποβιβάζονται στη Mykonos και έπειτα κατευθύνονται με αυτοκίνητα στα ξενοδοχεία ή στα yachts που τους περιμένουν. Τα ιδιωτικά αεροπλάνα πετούν με κατεύθυνση το Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. «Το Mykonos Αirport είναι πολύ μικρό για να χωρέσει τόσο πολλά αεροσκάφη» επεσήμανε. «Ετσι επιστρέφουν όταν πρέπει να παραλάβουν τους billionaires ιδιοκτήτες τους μετά το τέλος των διακοπών τους» συνέχισε. «Εκείνοι στο μεταξύ έχουν διασκεδάσει σε πολυτελή spots, στα μπουζούκια και στα glamorous gatherings με special guests, δημοφιλείς έλληνες τραγουδιστές, belly dancers και τα περίφημα μπαλέτα "Crazy Horse Cabaret Parisien"» τόνισε.

Εξυπνα κτίρια, Μεσσηνία και glamorous party
Σκέφθηκα ότι το ίδιο ακριβώς πρόβλημα θα δημιουργηθεί σε λίγες εβδομάδες στην Πελοπόννησο. Τούρκοι billionaires, ρώσοι και βραζιλιάνοι μεγιστάνες θα καταφθάσουν στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα «Costa Navarino» για τους γάμους Polat - Γκινοσάτη. Το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα είναι αρκετό για να φιλοξενήσει όλα αυτά τα learjets; Ο Αdnan Polat είναι ένας από τους ισχυρότερους businessmen στην Τουρκία. Ιδιοκτήτης μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και ποδοσφαιρικών ομάδων (στο παρελθόν) όπως η Γαλατασαράι, έγινε γνωστός στην Ελλάδα μέσα από ένα παρ' ολίγον τραγικό περιστατικό. Μερικές ημέρες πριν ο Polat Tower, ένας ουρανοξύστης στην Κωνσταντινούπολη, τυλίχτηκε στις φλόγες. Τελικά η τραγωδία αποφεύχθηκε χωρίς να υπάρξουν θύματα επειδή το συγκεκριμένο κτίριο είναι «έξυπνο»!
Η οικογένεια Polat θα φθάσει στο ξενοδοχειακό συγκρότημα λίγα 24ωρα πριν από τον γάμο. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια. Το όλο σκηνικό αναμένεται χολιγουντιανό. Ο τούρκος tycoon θα ενισχύσει τη σκληρά δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία με πολλές-πολλές χιλιάδες ευρώ…

Η Σχοινούσα, ο Πολέμης και η «Paloma»
Λίγο πιο μακριά, στην πάντα πανέμορφη Σχοινούσα, ο γνωστός εφοπλιστής Αδαμάντιος Πολέμης διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά ένα μεγάλο party. Προσκεκλημένοι στενοί φίλοι, πλοιοκτήτες από την Ελλάδα και τη βρετανική πρωτεύουσα, επιχειρηματίες, αλλά και απλοί κάτοικοι του νησιού.
Ο θάνατος του αγαπημένου σε όλους Τζόνι Βεκρή, αδελφού της Αλεξάνδρας Μαρτίνου, ματαίωσε το παραδοσιακό gathering της οικογένειας εφοπλιστών στη Σχοινούσα.
Το yacht «Paloma» εμφανίστηκε για λίγες ώρες στα νερά του μικρού νησιού. Το σκάφος με «σήμα» το χονδρό περιστέρι, ιδιοκτησίας του διάσημου κολομβιανού γλύπτη Φερνάντο Μποτέρο, μεταφέρει τα παιδιά του Λίνα και Φερνάντο Τζούνιορ. Στο υπερσύγχρονο super yacht βρίσκονται επίσης η σύζυγος του Φερνάντο Τζούνιορ, Μαρινέζ, και τα παιδιά τους. Η Μποτέρο family κάνει κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. Αναρωτήθηκα τι έχει απογίνει τελικά το «Paloma» της αείμνηστης Ντόλλης Γουλανδρή. Ο Ντίντης με πληροφόρησε ότι η θαλαμηγός, αν και πολύ παλιό σκάφος, περασμένης πλέον τεχνολογίας, πουλήθηκε σε ιταλό επιχειρηματία.

Μόνο για το weekend
Στην Αντίπαρο επρόκειτο να αφιχθεί χθες, Σάββατο, ο Τομ Χανκς με τη σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον. Ο διάσημος ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός δεν θα παραμείνει στο νησί ολόκληρο τον Αύγουστο, όπως συνήθιζε ως τώρα, αλλά αποκλειστικά και μόνο γι' αυτό το weekend. Τη Δευτέρα το πρωί αναχωρεί για σαφάρι στην Αφρική. Have a nice trip!

On rent
Αγχώνομαι πάντα όταν πρέπει να ανηφορίσω στις πολυτελείς επαύλεις της Μυκόνου, σκαρφαλωμένες σε κακοτράχαλα βουνά. Τα δερμάτινα, εμπνευσμένα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες παπούτσια μου με την υπογραφή του βρετανού designer Nicholas Kirkwood ταλαιπωρούνται φρικτά. Οι περισσότερες Myconian επαύλεις αυτό το καλοκαίρι φέρουν την επιγραφή «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ». Η Αναστασία Πατέρα-Μαρσάλια, μόνιμη κάτοικος Λονδίνου, μαζί με τον σύζυγό της τραπεζίτη Στέφανο Μαρσάλια και τα παιδιά τoυς έχουν νοικιάσει ένα πολύ όμορφο σπίτι σε προάστιο του νησιού. Η στενή της φίλη Μπέσυ Λαιμού διαμένει στον Ορνό στο ξενοδοχείο «Santa Marina», ενώ η Χριστιάνα Γουλανδρή θα φτάσει σύντομα στο αιγαιοπελαγίτικο νησί με την οικογένειά της.

Ολυμπιακές διαδρομές και F1 με ελληνικό touch
Πληροφορούμαι ότι αρκετοί έλληνες εφοπλιστές που διαμένουν μόνιμα στη βρετανική πρωτεύουσα προτίμησαν να την εγκαταλείψουν λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Βρίσκονται ήδη με τα yachts τους σε κρουαζιέρα στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. Αν και η προχθεσινή τελετή έναρξης των Olympic Games με παρόντα τον πολυαγαπημένο μου Τζέιμς Μποντ-Ντάνιελ Κρεγκ ήταν εντυπωσιακή, περιμένω με ανυπομονησία την εμφάνιση της βραζιλιάνας supermodel Αλεσάντρα Αμπρόζιο. Η Αλεσάντρα, στενή φίλη της Ιζαμπέλι Φοντάνα (ποζάρει πιο σέξι από ποτέ στο εξώφυλλο του «ΒήμαMen») θα παραλάβει στην τελετή λήξης τη φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, οι οποίοι θα διοργανωθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Στο Λονδίνο και ο διάσημος εικαστικός Ντάμιεν Χερστ, όπως και η συνάδελφός του Μίνα Βαλυράκη η οποία μετά τον αγαπημένο τού Φερνάντο Αλόνσο, chief designer της Ferrari Νικόλα Τομπάζη, «μονοπωλεί» το ελληνικό ενδιαφέρον γύρω από τη Formula 1. Επειτα από μια πολυσυζητημένη έκθεση στο National Art Museum of Sports στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ με τίτλο «Speed and Motion: Racing to the finish line» η Μίνα θα παρουσιάσει τις φόρμουλές της στο Λονδίνο, στο περίφημο Pagani Building επί της Park Lane. Με την υπογραφή του διεθνούς αρχιτεκτονικού γραφείου Foster & Partners οι οποίοι είναι κατασκευαστές του ολοκαίνουργιου πεντάστερου ξενοδοχείου «ME London». H επιτομή της πολυτέλειας και του στυλ μαζί με το επίσης καινούργιο «Bulgari Hotel».
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=468608

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages