Κίνδυνος πλημμύρας στο Πήδημα λόγω γέφυρας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κίνδυνος πλημμύρας στο Πήδημα λόγω γέφυρας

Κίνδυνος πλημμύρας στο Πήδημα λόγω γέφυρας

Share This
Εγκατάλειψη από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας βιώνουν οι κάτοικοι του Πηδήματος, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο «Θάρρος» ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές, Β. Μπαρούνης.
Και ίσως έχει δίκιο, αφού μας μίλησε για προβλήματα που αφορούν στον υφιστάμενο επαρχιακό δρόμο από την παλιά εθνική οδό προς το Πήδημα, αλλά και στην προστασία του οικολογικά ευαίσθητου οικοσυστήματος των πηγών του Πηδήματος, από τις οποίες υδρεύεται η Καλαμάτα και, κατά συνέπεια, μεγάλο τμήμα της Μεσσηνίας. Για το τελευταίο δε, διευκρίνισε πως δεν αποτελεί θέμα για αντιπολίτευση, αλλά ζήτημα που πρέπει να συγκεντρώσει την προσοχή όλων των αρμοδίων για τη διαφύλαξή του ως «κόρη οφθαλμού».
Επανέφερε δε πρότασή του, για δημιουργία υδάτινου θεματικού πάρκου στην περιοχή, που θα μπορούσε να ενταχθεί στα αξιοθέατα του Δήμου Καλαμάτας και να αυξήσει τις ημέρες παραμονής τουριστών.
Η γέφυρα που μετατοπίστηκε
Η πρώτη διαμαρτυρία αφορά στην αποκοπή της υφιστάμενης επαρχιακής οδού, προς εκτέλεση του αυτοκινητόδρομου Τσακώνας – Καλαμάτας. Το αρχικό σχέδιο, όπως μας είπε, ήταν να κατασκευαστεί γέφυρα στην ευθεία του σημερινού επαρχιακού δρόμου προς το Πήδημα και δίπλα αγωγός για την απορροή ομβρίων.
Όμως, η κατάσταση αντιστράφηκε «και καταλήξαμε να περνάμε εμείς από τον αγωγό ομβρίων, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί ο κόμβος που είχε βελτιωθεί πρόσφατα στην παλιά εθνική οδό».
Επισήμανε τον κίνδυνο πλημμύρας, καθώς στο σημείο που γίνεται η διέλευση των οχημάτων δεν υπάρχει έργο απορροής των ομβρίων.
Πρόσθεσε δε ότι, αφού τελικά δεν κατασκευάστηκε η προβλεπόμενη στο συγκεκριμένο σημείο γέφυρα, η διέλευση των οχημάτων προς το Πήδημα θα γινόταν μέσα από τον παράδρομο που φτιάχτηκε. Ταυτόχρονα, θα κατασκευαζόταν και κόμβος, δίπλα από το πρατήριο καυσίμων Κουτσουμπού. Πριν από το τέλος του 2011, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, ο αντιδήμαρχος Ανδ. Καραγιάννης είχε πει ότι σε ένα μήνα το πρόβλημα θα είχε λυθεί, ενώ «ο δήμαρχος είχε τότε απαιτήσει να ξεβολευτούμε, λέγοντας πως το ζήτημα θα λυθεί σε τρεις μήνες με την κατασκευή του κόμβου, πως δε θα χρειαζόταν να περνάμε μέσα από τον οχετό απορροής των ομβρίων (διαστάσεων 3Χ3 μέτρα) και πως έτσι θα γινόταν άρση της επικινδυνότητας για τα διερχόμενα αυτοκίνητα».
Με βάση τα λεγόμενά του, δεν έχει υπάρξει βελτίωση, ενώ, επικαλούμενος τα αποτελέσματα συνάντησης προχθές το απόγευμα (μετά την παράδοση του αυτοκινητόδρομου στην κυκλοφορία), «προέκυψε ότι είναι αμφίβολο αν στα επόμενα δύο χρόνια έχουμε κόμβο στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages