Τι προβλέπεται για την εργασιακή εφεδρεία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τι προβλέπεται για την εργασιακή εφεδρεία

Τι προβλέπεται για την εργασιακή εφεδρεία

Share This
Έχουν διατυπωθεί πολλά σενάρια για τους όρους της εφεδρείας στην οποία πρόκειται να υπαχθούν περίπου 45.000 εργαζόμενοι, πρόταση που έχει υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση προς την τρόικα.
Έτσι αναμένεται να ενταχθούν σ' αυτήν εργαζόμενοι που προέρχονται από φορείς και υπηρεσίες που πρόκειται να καταργηθούν- συγχωνευθούν. Αυτή η πρόταση είχε παρουσιαστεί και παλαιότερα από τη Νέα Δημοκρατία (τρία, έξι ή και περισσότερα έτη με το 100% των βασικών αποδοχών, πλην επιδομάτων), προσαρμοσμένη, όμως, στα σημερινά οικονομικά δεδομένα.
Το νέο σχέδιο προβλέπει τριετή εφεδρεία του πλεονάζοντος προσωπικού, στο οποίο θα καταβάλλεται περίπου το 70% των βασικών αποδοχών που λάμβανε κατά την ενεργό υπηρεσία ή σύμφωνα με κάποια άλλα σενάρια, λιγότερο πιθανά, το 55-65%. Αυτό το ποσό θα καταβάλλεται για το σύνολο της τριετίας ή μέχρις ότου ο δικαιούχος συνταξιοδοτηθεί ή βρει αλλού δουλειά.
Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι το μέτρο αυτό να αμβλύνει αφενός τις αντιδράσεις των δύο άλλων κυβερνητικών εταίρων (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) και αφετέρου να γίνει αποδεκτό από την τρόικα, η οποία επιμένει σε απολύσεις και περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού καθώς και να περιοριστούν οι κοινωνικές αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages