Αδιαφορία του Δήμου Καλαμάτας για τις γραμμές που μπάζωσε... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αδιαφορία του Δήμου Καλαμάτας για τις γραμμές που μπάζωσε...

Αδιαφορία του Δήμου Καλαμάτας για τις γραμμές που μπάζωσε...

Share This

Η Καλαμάτα που υποτίθεται ότι κόπτεται για τον τουρισμό αλλά και για το τρένο, θα είναι η μόνη πόλη της Πελοποννήσου που δεν θα επισκεφθούν το Σάββατο φίλοι του σιδηρόδρομου, παρ’ ότι οι ίδιοι πολύ το ήθελαν!
Ο λόγος είναι ότι ο Δήμος έχει ουσιαστικά κλείσει τις σιδηροδρομικές γραμμές στα «πασάγια», τις διαβάσεις του τρένου στους δρόμους, με τσιμέντα και πίσσες, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να περάσουν η μηχανή με τα βαγόνια!
Το Σάββατο θα ξεκινήσει από τον Πύργο τρένο με δεκάδες φίλους του σιδηρόδρομου, που θα περιηγηθούν στο «V» της Πελοποννήσου. Από Πύργο θα πάνε Καλό Νερό, Ζευγολατιό, Τρίπολη, Άργος και Κόρινθο. Η επιθυμία των φίλων του σιδηρόδρομου ήταν να έρθουν και στην Καλαμάτα, πλην όμως το τρένο είναι αδύνατον να περάσει από τα «πασάγια» με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει παράνομα από το Δήμο.
Την εκδρομή έχει διοργανώσει ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηρόδρομου Αθηνών, εκπρόσωποι του οποίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, επικοινώνησαν με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, τον οποίο παρακάλεσαν να αποκαταστήσει τα «πασάγια». Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό και έτσι το τρένο δεν θα έρθει στην περιοχή μας.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι τους επόμενους μήνες διοργανώνονται μεγάλες εκδρομές στο σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου από ξένους φίλους του σιδηρόδρομου. Η ελπίδα είναι ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα ευαισθητοποιηθεί, θα αποκαταστήσει τα «πασάγια» και όλος αυτός ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τη Μεσσηνία και την πρωτεύουσά της.
Σημειώνεται, τέλος, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία του ΟΣΕ που καθαρίζει τη γραμμή της Πελοποννήσου, η οποία από την εγκατάλειψη είχε βλαστήσει και χωρίς τον καθαρισμό της δεν θα μπορούσε να περάσει το τρένο. Στ.Μ..kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages