Αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας 300 ξενοδοχείων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας 300 ξενοδοχείων

Αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας 300 ξενοδοχείων

Share This
Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει σε περιοχές όπου υπάρχει μικρή ζήτηση για ξενοδοχειακά καταλύματα και αυξημένη ζήτηση για παραθεριστική κατοικία. Η Ελλάδα διαθέτει 9.500 ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, ενώ την τελευταία διετία 300 και πλέον ξενοδοχεία διαγράφηκαν από τις λίστες του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Ωστόσο είναι πολύ περισσότερα τα ξενοδοχεία που έχουν κατεβάσει ρολά την τελευταία 10ετία και έχουν μετατραπεί σε ερείπια. Τριακόσια και πλέον ξενοδοχεία ετοιμάζονται να αλλάξουν χρήση και να μετατραπούν για παράδειγμα σε τουριστικές κατοικίες.
Το πρόγραμμα της απόσυρσης των κλειστών και εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων επανέρχεται στο προσκήνιο και όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, το υπουργείο Τουρισμού (σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος) σύντομα θα ανακοινώσει μία ή δύο περιοχές όπου θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρόκειται για περιοχές όπου υπάρχει μικρή ζήτηση για ξενοδοχειακά καταλύματα και αυξημένη ζήτηση για παραθεριστική κατοικία. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα διαθέτει περί τις 9.500 ξενοδοχεία, όλων των κατηγοριών, ενώ την τελευταία διετία 300 και πλέον ξενοδοχεία διαγράφηκαν από τις λίστες του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Ωστόσο, είναι πολύ περισσότερα τα ξενοδοχεία που έχουν κατεβάσει ρολά την τελευταία 10ετία και έχουν μετατραπεί σε ερείπια. Σημειώνουμε ότι το μέτρο της απόσυρσης έχει εξαγγελθεί και άλλες φορές στο παρελθόν (νόμος Πετραλιά), ενώ την περασμένη άνοιξη περιλήφθηκε εκ νέου στον νόμο Γερουλάνου, για την προώθηση των τουριστικών επενδύσεων και τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων. Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Τσακίρης, το μέτρο της απόσυρσης θα πρέπει να είναι απολύτως στοχευμένο για να «περπατήσει», αφού πλέον υπάρχει υπερπροσφορά ακινήτων σε όλες τις περιοχές της χώρας. Κατεβάζουν ρολά Και υπογραμμίζει: Πολλά ξενοδοχεία -μικρής κυρίως δυναμικότητας- κατεβάζουν ρολά, αφού τα καθαρά έσοδα δεν φτάνουν για να πληρωθούν φόροι, τέλη και εισφορές (δημοτικά τέλη, ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, τέλη φωτισμού, ΟΑΕΕ κ.λπ.). Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι από φέτος οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων που είναι κλειστά, και τα οποία δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν την επόμενη τριετία, θα πληρώνουν ειδικό τέλος επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, το ύψος του οποίου θα αντιστοιχεί στο 5% της αντικειμενικής αξίας του κτιρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages