Εφετείο Πελοποννήσου με έδρα στη Τρίπολη προτείνει ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εφετείο Πελοποννήσου με έδρα στη Τρίπολη προτείνει ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος

Εφετείο Πελοποννήσου με έδρα στη Τρίπολη προτείνει ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος

Share This

«Μπουρλότο» πάει να ανάψει ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠαΣοΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αφού μετά το θέμα των φυλακών που φέρνει αντιμέτωπους τους νομούς Μεσσηνίας και Αρκαδίας, έρχεται να «ρίξει λάδι στη φωτιά», βάζοντας στο παιχνίδι και την Αργολίδα, προτείνοντας με επιστολή του παναρκαδική σύσκεψη για το που πρέπει να εδρεύει το Εφετείο της Πελοποννήσου.

Με την επιστολή του, ο βουλευτής ζητά να γίνει σύσκεψη στην οποία θα παρίστανται τόσο εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της Αρκαδίας, οι πέντε δήμαρχοι της Αρκαδίας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης, οι τοπικοί βουλευτές και οι δικηγόροι της Αρκαδίας, προκειμένου να συζητήσουν  και να διαμορφώσουν ενιαία γραμμή για το που θα πρέπει να εδρεύει το Εφετείο Πελοποννήσου για να τη γνωστοποιήσουν εν συνεχεία στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρει:
«Μια από τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση με σκοπό την περιστολή των κρατικών δαπανών είναι και η συγχώνευση των Εφετείων της χώρας.

Μια από τις σκέψεις που υπάρχουν είναι τα Εφετεία Τρίπολης, Καλαμάτας και Ναυπλίου να συγχωνευθούν σε ένα, υπό την ονομασία Εφετείο Πελοποννήσου.

Ωστόσο, ερωτηματικά και μεγάλη συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει για το που θα εδρεύει το εν λόγω Εφετείο.
Ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Γεώργιος Μικρούδης, με ανάρτησή του στο μπλογκdikastisblogspot.com, προτείνει, παραθέτοντας ατράνταχτα επιχειρήματα, την κατάργηση των Εφετείων Ναυπλίου και Καλαμάτας, με ταυτόχρονη ίδρυση εφετείου στην Τρίπολη, τη διοικητική πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην πρόταση αυτή, που φαντάζει λογική και ρεαλιστική, καθώς η Τρίπολη βρίσκεται ανάμεσα στο Ναύπλιο και την Καλαμάτα, ωστόσο, προβάλλουν σθεναρή αντίσταση, τόσο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας (ΔΣΚ), όσο και οι βουλευτές, Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, Αργολίδας της ΝΔ, Γιάννης Ανδριανός και Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΔΣΚ, μέσω επιστολής, με άκρως υβριστικό τρόπο επιτίθεται στον κ. Μικρούδη, υπερασπιζόμενος  τα «δίκαια» των δικηγόρων Καλαμάτας. Την εν λόγω επιστολή υιοθέτησε και ο κ. Πετράκος και κατέθεσε επί του θέματος ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη. Από την πλευρά του ο κ. Ανδριανός με πιο κόσμιο τρόπο ρωτά και αυτός τον υπουργό περί της «ανιστόρητης πρότασης Μικρούδη», «που τολμά» να ζητήσει την κατάργηση του Εφετείου Ναυπλίου και τη μεταφορά του στην Τρίπολη. Τέλος, ο κ. Μανιάτης έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη,  μέσω της οποίας ρωτά ποιος είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα Εφετεία όλης της χώρας και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages