ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Διετής περίοδος χάριτος σε δάνεια Δήμων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Διετής περίοδος χάριτος σε δάνεια Δήμων

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Διετής περίοδος χάριτος σε δάνεια Δήμων

Share This
Στην ικανοποίηση ενός βασικού αιτήματος των δημάρχων ώστε να μειώσουν το ύψος των υποχρεωσέων τουλάχιστον σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία προχωρά άμεσα η κυβέρνηση. Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στην κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ και Διαρκών Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής μετά την επιμήκυνση στα δάνεια κατά 8 (τα παλαιά δάνεια) έως 10 (για τα νέα) χρόνια, η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει δύο χρόνια περιόδος χάριτος στα δάνεια των δήμων που έχουν από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων αλλά και μείωση του επιτοκίου κατά 0,5% κατά την περίοδο χάριτος.
Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε ότι έχει δοθεί επιμήκυνση στα 25 χρόνια για την αποπληρωμή δανείων σε 18 δήμους, συνολικού ύψους 312 εκατ. ευρώ, η οποία το Παρακαθηκών κατά 29 εκατ. ευρώ. H συγκεκριμένη ρύθμιση θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο το οποίο θα έρθει άμεσα στη Βουλή.
Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους δημάρχους, σημείωσε ότι «θα μπορούσε να δώσει περισσότερα, εάν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν τηρήσει τον προϋπολογισμό» και αυτό που κάνει τώρα είναι η «πιστή τήρησή» του.
Αναφορικά με τα 35 εκατ. ευρώ από τα ΠΟΕ, είπε πως θα προσπαθήσει να τα καταβάλει μαζί με τα τακτικά έσοδα των δήμων (ΚΑΠ). Σε αυτό, πάντως, είπε «ναι» και ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. «Τα 35 εκατ. πρέπει να δίνονται εγκαίρως», είπε χαρακτηριστικά.
Ασκούνης: Άμεσα η ρύθμιση για τα δάνεια
Θετική χαρακτήρισε την εξέλιξη σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των δανείων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης. Υπογράμμισε, όμως, «ό,τι είναι να γίνει πολύ πολύ γρήγορα...Εάν αυτή είναι η εξαγγελία κυβέρνησης πρέπει να υλοποιηθεί τάχιστα». Απαντώντας του, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης του είπε: «Ο κ. Σταϊκούρας ήταν σαφής. Μπορείτε να το δείτε και στα Πρακτικά».
Να σημειωθεί, πάντως, πως ο Χρ. Σταϊκούρας αγνωρίζοντας το «επείγον» του πράγματος είχε σημειώσει νωρίτερα πως δε θα περάσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages