Τι αλλάζει σε ταξί και φορτηγά Τι προβλέπουν οι υπουργικές αποφάσεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τι αλλάζει σε ταξί και φορτηγά Τι προβλέπουν οι υπουργικές αποφάσεις

Τι αλλάζει σε ταξί και φορτηγά Τι προβλέπουν οι υπουργικές αποφάσεις

Share This

Την πλήρη απελευθέρωση της εναλλακτικής αγοράς ταξί, αλλά και των βυτιοφόρων φέρνουν οι υπουργικές αποφάσεις, που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, κατ’ εφαρμογήν του «Μνημονίου ΙΙΙ».Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, θεσπίζεται και επίσημα η εκμίσθωση οχήματος μετά οδηγού, επιτρέπεται η μεταφορά πελατών από και προς το ξενοδοχείο και με μικρότερα των 10 θέσεων οχήματα, ενώ αίρονται οι περιορισμοί στα βυτιοφόρα ιδιωτικής χρήσης και ανοίγει πλήρως η σχετική αγορά.
Παράλληλα, για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καυσίμων, καθίσταται υποχρεωτική έως τις 31 Ιουλίου 2013 η εγκατάσταση GPS σε όλα τα βυτιοφόρα τόσο δημοσίας όσο και ιδιωτικής χρήσης, αλλά και AIS στα «σλέπια», δηλαδή τα πλωτά μέσα ανεφοδιασμού καυσίμων.
Μεταφορά από και προς ξενοδοχεία
Σύμφωνα με την απόφαση, για να επιτρέπεται η μεταφορά άνευ κομίστρου πελατών ξενοδοχείων είτε με ΤΑΞΙ είτε με ιδιωτικά οχήματα (ιδιόκτητα ή μισθωμένα), «από τα σημεία αφίξεως ή αναχωρήσεως μέχρι τις εγκαταστάσεις των καταλυμάτων αυτών και αντίστροφα», πρέπει τα οχήματα να φέρουν εξωτερικές ενδείξεις, που θα αναγράφουν την επωνυμία του ξενοδοχείου.
Επίσης, μέσα στα αυτοκίνητα θα πρέπει να βρίσκεται κατάσταση, όπου θα αναγράφονται η επωνυμία του ξενοδοχείου όπου θα διαμείνουν ή διέμεναν οι πελάτες, τα ονοματεπώνυμα των επιβατών και τα στοιχεία της άφιξης ή αναχώρησής τους, αντίγραφο του συμφωνητικού της μίσθωσης και πινακίδα στο παρμπρίζ που αναφέρεται η επωνυμία της επιχείρησης και η επισήμανση «ΜΙΣΘΩΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ».
Εκμίσθωση οχημάτων μετά οδηγού από τουριστικά γραφεία.

Σύμφωνα με άλλη απόφαση, τα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (ΕΙΧ), που εκμισθώνονται πρέπει:
-Να είναι κυβισμού άνω των 1.500 cc,
-να εμπίπτουν στην κατηγορία εκπομπών EURO V ή μεταγενέστερη,
-να έχουν μέγιστο χρόνο κυκλοφορίας επτά χρόνια, και εάν είναι ανοικτού τύπου, εννέα χρόνια, από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας.
Επίσης, όπως αναφέρεται, τα ΕΙΧ θα εκμισθώνονται με ολική μίσθωση μέσω προκρατήσεως με σύμβαση ελάχιστης διάρκειας 12 ωρών, ενώ θα απαγορεύεται η μεταφορά επιβατών με κόμιστρο.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι οδηγοί που θα απασχολούνται, θα πρέπει να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα ή σοβαρό πλημμέλημα, να έχουν άδεια οδήγησης κατηγορίας Β΄και να είναι καλά στην υγεία τους.
Τα τουριστικά γραφεία και οι επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων θα μπορούν να εκμισθώνουν αυτοκίνητα με οδηγό, εφ’ όσον υποβάλουν στον ΕΟΤ αίτηση, στην οποία θα επισυνάπτουν πιστοποιητικό ταξινόμησης και άδεια κυκλοφορίας για κάθε όχημα και τίτλους ιδιοκτησίας ή συμφωνητικό μίσθωσης, από το οποίο να προκύπτει ότι διαθέτουν χώρο στάθμευσης. Η ίδια διαδικασία θα ισχύει και για συνεταιρισμούς ΤΑΞΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages