7 μεταρρυθμίσεις για την αναδιοργάνωση της αγροτικής παραγωγής - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

7 μεταρρυθμίσεις για την αναδιοργάνωση της αγροτικής παραγωγής

7 μεταρρυθμίσεις για την αναδιοργάνωση της αγροτικής παραγωγής

Share This
Τις επτά μεταρρυθμίσεις για την αναδιοργάνωση του πρωτογενούς τομέα, την στήριξη της αγροτικής παραγωγής και την στήριξη ευνοϊκών συνθηκών για την γεωργία του αύριο, παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος. Αφού τόνισε ότι πλέον δεν «μπορούμε να μεταθέτουμε τα προβλήματα» στις επόμενες γενιές επισήμανε ότι αντί της διαχείρισης η κυβέρνηση προχωρεί σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις. Αναλυτικά ανέφερε ότι προχωρούν:
- Αλλαγή φορολογικού συστήματος των αγροτών με την καθιέρωση βιβλίων εσόδων - εξόδων. Έτσι καταφέρεται καίριο χτύπημα στις παθογένειες των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων και το άνοιγμα της ψαλίδας των τιμών ανάμεσα στο χωράφι και το ράφι - Θέσπιση αγροτικού πετρελαίου μειωμένης φορολόγησης με ταυτοποίηση δεδομένων για κάθε αγρότη με στόχο όταν τα δημοσιονομικά της χώρας το επιτρέψουν το αγροτικό πετρέλαιο να είναι αφορολόγητο. Επιπλέον, η δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια ισχύει στο ακέραιο - Η ενεργοποίηση της προαιρετικής ασφάλισης στον ΕΛΓΑ για νόσους και ασθένειες που δεν αποζημιώνονται από τον Οργανισμό (π.χ. ζημιές από το πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι κ.α.) - Σύσταση του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας για την ενίσχυση της ρευστότητας με κεφάλαιο άνω των 300 εκ. ευρώ - Η υπαγωγή του Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων στο Γενικό Μητρώο του υπουργείου Ανάπτυξης.
Η εξέλιξη αυτή, θα δώσει τέλος σε νοσηρές καταστάσεις που καθιστούν τους αγρότες όμηρους των εμπόρων, είπε ο κ. Χαρακόπουλος - Τα έργα υποδομών που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής. «Στη νέα προγραμματική περίοδο οφείλουμε να κατευθύνουμε του πόρους για φράγματα, ταμιευτήρες, λιμοδεξαμενές» ανέφερε ο κ. Χαρακόπουλος - Η επένδυση στην τυποποίηση και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων προκειμένου να μένει εδώ η προστιθέμενη αξία. «Με το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης θα δώσουμε προτεραιότητα στη χρηματοδότηση για επενδυτικών προτάσεων για την τυποποίηση και την μεταποίηση» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages