Πως μπορώ να δανειοδοτηθώ από το ΕΤΕΑΝ; - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πως μπορώ να δανειοδοτηθώ από το ΕΤΕΑΝ;

Πως μπορώ να δανειοδοτηθώ από το ΕΤΕΑΝ;

Share This

Πως μπορώ να δανειοδοτηθώ από το ΕΤΕΑΝ;
Τι μου προσφέρει το ΕΤΕΑΝ, σε ποια προγράμματα με στηρίζει, τι εγγυήσεις και τι χρηματοδότηση δίνει στους επαγγελματίες και με ποιο επιτόκιο; Αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν κατά την ημερίδα του ΕΕΑ για το ΕΣΠΑ στις 13/2/2013. Την παρουσίαση έκανε η κα Σταυρινάκη Ευαγγελία, Διευθύντρια Ανάπτυξης Εργασιών ΕΤΕΑΝ.
Όπως τονίστηκε στην ημερίδα, ο ρόλος του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ) στην υλοποίηση του προγράμματος του ΕΣΠΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΜΕ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» είναι ενισχυτικός αλλά σημαντικός σε πολλές φάσεις της υλοποίησής του. Η ΕΤΕΑΝ ΑΕ είναι ένα Ταμείο που αναπτύσσει σειρά από ενισχυτικές δράσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν σε προγράμματα αλλά και μεμονωμένα για αναπτυξιακές επιχειρηματικές δραστηριότητες.Όπως ανέφερε η κα Σταυρινάκη το Ταμείο συνεργάζεται με τράπεζες και φορείς προκειμένου να εξασφαλίσει για τις επιχειρήσεις ρευστότητα με χρήση διάφορων χρηματοοικονομικών προϊόντων όπως οι εγγυήσεις δανείων, οι δανειοδοτήσεις για την υλοποίηση επενδύσεων κλπ. Από τη δημιουργία του, αρχικά ως ΤΕΜΠΜΕ, έχει υποστηρίξει περισσότερες από 60.000 επιχειρήσεις.Η ΕΤΕΑΝ ΑΕ προσαρμοζόμενη στη σημερινή εποχή ανέπτυξε νέα εργαλεία ενίσχυσης των μικρομεσαίων όπως το Ταμείο Δανειοδοτήσεων και το Ταμείο Εγγυήσεων.
Οι δράσεις της ΕΤΕΑΝ συνδέονται με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ σε τρία σημεία
1. Με την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής των επιχειρήσεων που μπορεί να γίνει και με δανεισμό
2. Με την κάλυψη αναγκών ρευστότητας της επιχείρησης και
3. Με την κάλυψη της εγγύησης για τη λήψη της προκαταβολής.
Το Ταμείο Δανειοδοτήσεων Επιχειρηματικής Ανάπτυξης το οποίο διαχειρίζεται η ΕΤΕΑΝ καλύπτει επιχειρηματικά δάνεια για επενδύσεις και ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης των επιχειρήσεων που εντάσσονται στα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Πρόκειται για πέντε συγκεκριμένες Δράσεις που είχαν προκηρυχθεί κατά τη σύσταση του Ταμείου και αφορούν στη γενική και νεανική επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια, την καινοτομία, και τον τουρισμό - πράσινη οικονομία. Το Ταμείο δημιουργήθηκε για την επιχειρηματική επανεκκίνηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την αξιοποίηση-ανακατανομή αδιάθετων κοινοτικών κονδυλίων που ήταν «παρκαρισμένα» στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας. Επιπλέον με το Ταμείο αυτό, μειώθηκε η σχέση συνεπένδυσης έτσι ώστε για κάθε 1 Ευρώ που θα συνεισφέρει ατόκως η ΕΤΕΑΝ ΑΕ στο Ταμείο, οι δανειοδότριες τράπεζες θα συνεισφέρουν άλλο 1 Ευρώ με συνέπεια να συμψηφίζεται το επιτόκιο και να πέφτει περίπου στο μισό. Αυτό σημαίνει σημαντική μείωση του κόστους δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Τα επιχειρηματικά δάνεια κυμαίνονται από 10.000 ευρώ μέχρι 800.000 ευρώ ενώ τα κεφάλαια κίνησης είναι συνάρτηση του τζίρου και των παραγγελιών της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages