ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Share This

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Για τρίτη συνεχή χρονιά το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Καλαμάτας καταδεικνύει με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο όχι μόνο την αδιαφορία αλλά και την ανικανότητα της παρούσας δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα σοβαρά ζητήματα της πόλης μας και να ανταποκριθεί επιτέλους στα αιτήματα των δημοτών μας. Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας όχι μόνο δεν αποτελεί το έναυσμα και την αφετηρία για ανάπτυξη και προοπτική στο δήμο, αλλά αντίθετα τον καταδικάζει σε μαρασμό και οπισθοδρόμηση, καθώς κανένα νέο αναπτυξιακό έργο και καμία νέα μελέτη δεν προβλέπονται. Σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης αντί να επικεντρώνεται η δημοτική αρχή στη βελτίωση των υποδομών της πόλης μας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, αναλώνεται σε έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού, που μοναδικό σκοπό έχουν να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία του κ. δημάρχου και να  διαφυλάξουν την υστεροφημία του. 
Είναι, αλήθεια, τόσο αναγκαίο στην παρούσα φάση να δαπανηθούν περίπου 2.500.000 € για την ανάπλαση του παλιού νοσοκομείου, όταν οι δαπάνες για τον ηλεκτροφωτισμό μειώνονται σχεδόν στο μισό καταδικάζοντας τις δημοτικές ενότητες, τα τοπικά διαμερίσματα και τις γειτονιές της πόλης μας στο σκοτάδι; 
Είναι, αλήθεια, προτιμότερο να πληρώσουν οι δημότες άλλα 900.000 € περίπου για την διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας, όταν σε βασικούς δρόμους δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και φωτεινοί σηματοδότες και όταν οι παιδικές χαρές είναι όχι μόνο ακατάλληλες αλλά και επικίνδυνες για τα παιδιά;
Για τρίτη συνεχή χρονιά αγνοούνται προκλητικά οι πρώην καπποδιστριακοί δήμοι. Φαίνεται ότι ο κ. δήμαρχος έχει επιλεκτική μνήμη και θυμάται τους πρώην δήμους Άρεος, Θουρίας και Αρφαρών μόνο όταν πρόκειται να επιβάλλει τα δημοτικά τέλη.   
Αντί να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη για όλο το διευρυμένο δήμο Καλαμάτας, να πραγματοποιούνται έργα υποδομής και ανάπτυξης και να μην αισθάνονται οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών πολίτες δεύτερης κατηγορίας, η δημοτική αρχή περιορίζεται μόνο σε κάποια έργα «παρηγοριάς», τα περισσότερα από τα οποία κατακερματίζονται και πραγματοποιούνται με απευθείας αναθέσεις εξαργυρώνοντας έτσι ο κ. δήμαρχος πολιτικές φιλίες και προεκλογικές δεσμεύσεις.
Η πρότασή μας για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας είναι σαφής και ξεκάθαρη: Πεποίθησή μας είναι ότι η ευημερία για την πόλη μας θα έρθει με την αξιοποίηση των πολύτιμων φυσικών κεφαλαίων της, την παραλιακή ζώνη και τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου, τα οποία καθώς φαίνεται έχει λησμονήσει πλήρως η παρούσα δημοτική αρχή. 
Η πρόοδος θα προέλθει επίσης από την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων και την πραγματοποίηση έργων υποδομής και ουσίας που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών μας και θα διασφαλίζουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΙΣ 8.2.2013

1. Κύριε Δήμαρχε!

          Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέρνω στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των παιδικών χαρών του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίες σχεδόν όλες είναι σε άθλια κατάσταση και υπάρχουν πολλά παράπονα από γονείς σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών τους. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 28492/2009 μέχρι τις 31.12.12 όλες οι παιδικές χαρές έπρεπε να έχουν λάβει πιστοποιητικό καταλληλότητας. Υπάρχουν παιδικές χαρές στην Καλαμάτα που έχουν λάβει τέτοια πιστοποίηση; Τι προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή για ένα θέμα που αφορά στην ασφάλεια των παιδιών μας; Θα εφαρμόσει το νόμο;
2. Κύριε Δήμαρχε!
          Σύμφωνα με το Ν. 3536/07 πρέπει οι ΟΤΑ που είναι μέλη συνδέσμων να καταβάλλουν την πάγια ετήσια εισφορά στους αντίστοιχους συνδέσμους ως το τέλος του οικείου οικονομικού έτους. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει με απόφαση του συνδέσμου να παρακρατείται η εν λόγω εισφορά εντός του επόμενου έτους από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους. 
Ο νόμος αυτός δεν έχει εφαρμοστεί για τις οφειλές του Δήμου Καλαμάτας προς το Σύνδεσμο Ύδρευσης Καλαμάτας από το 2007 με τα μέλη του Συνδέσμου να έχουν κάνει παράβαση καθήκοντος και να φέρουν σοβαρότατες πολιτικές και οικονομικές ευθύνες. 
Έτσι είναι πολύ ορατός ο κίνδυνος να υπαχθεί ο Σύνδεσμος σε καθεστώς επιτήρησης του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του Συνδέσμου. Το θέμα ήρθε από την υπηρεσία του Συνδέσμου σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 28.1.2013, το οποίο με πρόταση του προέδρου αναβλήθηκε. Τι προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή επ’ αυτού;

                                                Δημήτρης Γ. Φαββατάς

                                                Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages