Όχι χωροταξικό για τους ΟΤΑ, οικονομία κλίμακας στους δήμους - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Όχι χωροταξικό για τους ΟΤΑ, οικονομία κλίμακας στους δήμους

Όχι χωροταξικό για τους ΟΤΑ, οικονομία κλίμακας στους δήμους

Share This
Με ενδιαφέρον και το πολιτικό μέρος της παρουσίας του κου Στυλιανίδη στην Τριφυλία και την κοπή της πίτας τη Τ.Ο. στην Κυπαρισσία της Ν.Δ. Η εκδήλωση έγινε στο κατάμεστο ''Εν Πλω'' με τον κόσμο να ακούει τα όσα επισήμανε ο Υπουργός Εσωτερικών για την πορεία της κυβέρνησης και την αποτελεσματική προσπάθεια του Μεσσήνιου Πρωθυπουργού.
-Σε ερώτησή μας για την κατανομή αρμοδιοτήτων στους Δήμους χωρίς πόρους ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι υπάρχει συνταγματική διάταξη με τη προσπάθεια της Κυβέρνησης να επικεντρώνεται στον εξορθολογισμό δαπανών και το νοικοκύρεμα ώστε οι Δήμοι να γνωρίζουν πόσα χρήματα δικαιούνται και να χαράσσει αναπτυξιακή πολιτική. Μίλησε για αξιοποίηση κονδυλίων ΚΑΠ-ΕΣΠΑ φέρνοντας ως παράδειγμα την αντικατάσταση λαμπτήρων νέας ενεργειακής κλάσης που εξοικονομεί το 75% των δαπανών στους ΟΤΑ. Για την αλλαγή αρχιτεκτονικής του Καλλικράτη και διορθωτικές κινήσεις στο μέλλον ο υπουργός μας απάντησε ότι η Κυβέρνηση είχε τότε καταλογίσει λάθη και αγκυλώσεις του σχεδίου και σε πρώτη φάση θα επιχειρηθεί να σπάσουν τα γραφειοκρατικά κενά και να αυξηθεί η λειτουργικότητα των Δήμων.
Οι Δήμοι υποστήριξε ότι πρέπει να έχουν ευελιξία και θα στηριχθούν πρώτα οι αδύναμοι ΟΤΑ. Για την γεωγραφική κατανομή ξεκαθάρισε ότι δεν ανοίγει το χωροταξικό σε καμία περίπτωση ενώ για το θέμα των εκλογών του 2014 σε περίπτωση χρονικής μετάθεσης επιβεβαίωσε ότι δεν απασχολεί την Κυβέρνηση τέτοιο θέμα. Τέλος για το μέτρο της διαθεσιμότητας που επιφέρει αντιδράσεις επισήμανε ότι υπήρχαν δομές με κακή λειτουργία και η πολιτική διαθεσιμότητας που εφαρμόζεται δεν σημαίνει απολύσεις αλλά ότι οδεύουμε σε οικονομία κλίμακας. Επίσης υποστήριξε ότι δεν θα δημιουργηθούν πρόσθετες δαπάνες και παρά τα όποια λάθη στόχος είναι ένα ευέλικτο οργανόγραμμα για τους Δήμους με μείωση 20% των συμβασιούχων επιλέγοντας ένα σύγχρονο μοντέλο για την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages