Δεν αυξανει τα Δημοτικά τελη ο Δημος Καλαματας- δεκατιανό στα σχολεία- - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δεν αυξανει τα Δημοτικά τελη ο Δημος Καλαματας- δεκατιανό στα σχολεία-

Δεν αυξανει τα Δημοτικά τελη ο Δημος Καλαματας- δεκατιανό στα σχολεία-

Share This

20130304_dekatiano1Πρόγευμα (δεκατιανό) στα Δημοτικά Σχολεία
Άρχισε η διανομή

Ξεκίνησε σήμερα η παροχή δεκατιανού από το Δήμο Καλαμάτας σε δημοτικά σχολεία για οικονομικώς αδύνατους μαθητές. Το πρόγευμα (σάντουιτς) παρασκευάσθηκε από την 120 ΠΕΑ με έξοδα του Δήμου και παραδόθηκε στους διευθυντές 9 Δημοτικών Σχολείων από τη Δημοτική Αστυνομία.
 Προς εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών
4.050.000 €

Στο Δήμο Καλαμάτας έφθασε έγγραφο, με το οποίο εγκρίνονται πιστώσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Τα κονδύλια για το Δήμο Καλαμάτας είναι λίγο μεγαλύτερα των 4 εκατ. ευρώ και μέσω αυτών θα εξοφληθούν κατά κύριο λόγο οφειλές μέχρι 31/12/2011 και κάποιες μέχρι 30/6/2012. Η εξόφληση οφειλών προς προμηθευτές και εργολήπτες θα γίνει άμεσα.
Ελεγκτικό Συνέδριο
εγκρίθηκε το δάνειο

Μετά την απεμπλοκή της υπογραφής δανειακής σύμβασης, μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, πρόκειται να αρχίσει σύντομα η παρέμβαση στην οδό Κρήτης, μεταξύ των οδών Φαρών και Ψαρών. Μέσω αυτού του δανείου, θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις σε δημοτικά διαμερίσματα, ανακατασκευή πεζοδρομίων (αυτά είναι ήδη δημοπρατημένα) αλλά και άλλα έργα.
 Δεν αυξάνονται τα δημοτικά τέλη
παρά τις αυξήσεις της ΔΕΗ
Το κόστος από την αύξηση των τελών της ΔΕΗ για το δημοτικό φωτισμό, θα το επιβαρυνθεί ο Δήμος με μείωση των εσόδων του. Όχι οι δημότες. Δεν πρόκειται να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, επεσήμανε σήμερα ο Δήμαρχος. Σημειώνεται ότι οι Δήμοι πληρώνουν «οικιακό τιμολόγιο» για το δημοτικό φωτισμό, τα αντλιοστάσια, κ.λπ., παρά τις έντονες διαμαρτυρίες τους.
 
 Αρχαία Θουρία
διάλεξη για τις ανασκαφές

Η ανασκαφέας της Αρχαίας Θουρίας δρ. Ξένη Αραπογιάννη πρόκειται να μιλήσει με θέμα «Ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία», την προσεχή Παρασκευή 8 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Τη διάλεξη διοργανώνει η Εταιρεία Φίλων Αρχαίας Θουρίας και, με την ευκαιρία αυτή, θα πραγματοποιηθούν εγγραφές μελών στην Εταιρεία.
Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Καλαμάτας, αναγνωρίζοντας εξαρχής τη σπουδαιότητα του αρχαιολογικού αυτού χώρου που βρίσκεται στην εδαφική περιφέρειά του, ενισχύει οικονομικά τις ανασκαφές, οι οποίες εκτελούνται υπό την αιγίδα της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας.
Εξευρευνώντας τη μουσική…

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, 48 μικροί μαθητές των τάξεων του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, επισκέφθηκαν «Το Σπίτι Της Μουσικής», όπως ονομάζουν το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, για να δουν, να ακούσουν και να παίξουν τα μουσικά όργανα: τα έγχορδα, τα πνευστά και τα κρουστά, αλλά και το πιάνο ή την κιθάρα.
Οι λιλιπούτειοι επισκέπτες, κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο Ωδείο, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς πρέπει να μελετά κάποιος για να γίνει μουσικός, καθώς γνώρισαν μαθητές προχωρημένων τάξεων του Ωδείου, όπως τον Βαγγέλη Χάμριστσακ (τάξη Τρομπονιού) και τον Δημήτρη Λάμπο (τάξη Βιολοντσέλου).
Τα παιδιά, σε αυτόν τον ιδιαίτερο πρωινό τους περίπατο, συνόδευαν οι δασκάλες τους Γιούλη Γκότση, Μαρία Κωστάρα, Ελισάβετ Μακρυγιάννη, Σταυρούλα Κορομηλά, Άτζυ Μπούρα και Νάντια Ξυνού.
Έχοντας κρατήσει ήχους, εικόνες και με αρκετές απορίες απαντημένες, μετά από αυτή την όμορφη και ευχάριστη βιωματική εμπειρία, όλα τα παιδιά, μαζί με τις δασκάλες τους αποχαιρέτησαν τον καθηγητή του Ωδείου Σταύρο Βόλλαρη, ο οποίος είχε επιμεληθεί τη φιλοξενία τους, χαρίζοντάς του ένα μουσικό όργανο δικής τους κατασκευής, ευχαριστήριο δώρο τους στο Δημοτικό Ωδείο και τους ανθρώπους του.
Έκθεση ζωγραφικής
«Διάφανα σώματα»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή 1η Μαρτίου τα εγκαίνια της έκθεσης «Διάφανα Σώματα» της εικαστικού Νάντιας Παπαδοπούλου στο κατάμεστο, από κόσμο όλων των ηλικιών, «Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας» (ΚΤΚ) της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας (Ναυαρίνου 8).
Αποϋλοποιημένη η ζωγραφική της Νάντιας Παπαδοπούλου παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο το ανθρώπινο σώμα. Οι εικόνες γίνονται η αφορμή για να καταγραφεί η ίδια η ανθρώπινη ψυχή. Τα χρώματα και τα σχήματα υποτάσσονται στη βιωματική αντίληψη και επικεντρώνονται στην επαφή με το όνειρο, αφήνοντας στο θεατή μια νοσταλγική εντύπωση.
Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013.
  Όχι κλαδέματα σε πεζοδρόμιαΣυμμαχία Δήμου και πολιτών για καθαρή πόλη

Ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας ρητά απαγορεύει την εναπόθεση κλαδεμάτων σε πεζοδρόμια και δρόμους. Οι δημότες μπορούν να τα μεταφέρουν στο Βιολογικό Καθαρισμό προκειμένου αυτά να θρυμματιστούν και να μετατραπούν σε λίπασμα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να τα διαχειριστούν οι ίδιοι, σε οικιακούς ή συνοικιακούς κομποστοποιητές. Σε αντίθετη περίπτωση, για εναπόθεση των κλαδευμένων σε πεζοδρόμια και δρόμους, επιβάλλονται πρόστιμα από 100 έως 350 ευρώ σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας.
Τονίζεται πως ο Δήμος Καλαμάτας επιβραβεύει την κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων και κλαδεμάτων, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει γενναία μείωση κατά 20% των τελών καθαριότητας στους δημότες που πιστοποιημένα κάνουν κομποστοποίηση.
Η περιβαλλοντική διαχείριση των φυτικών υπολειμμάτων επιφέρει πολλαπλά οφέλη, δεδομένου ότι μαζί με την παραγωγή λιπάσματος μειώνεται το βάρος των απορριμμάτων που καλείται ο Δήμος να μεταφέρει, εξοικονόμηση που αποβαίνει σε όφελος των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages