Η τρόικα θέλει κατασχέσεις και όχι περισσότερες δόσεις στην εφορία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η τρόικα θέλει κατασχέσεις και όχι περισσότερες δόσεις στην εφορία

Η τρόικα θέλει κατασχέσεις και όχι περισσότερες δόσεις στην εφορία

Share This
Με αλά καρτ ρύθμιση η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει την τρόικα να δεχθεί δόσεις για την αποπληρωμή των φόρων από τους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν με τις δόσεις που προβλέπονται αυτή τη στιγμή. Οι τροικανοί επιμένουν ότι οι δόσεις μπορούν να είναι μόνο 12, αν και οι πληροφορίες λένε ότι είναι θέμα τακτικής και ότι ίσως… ανέβει ως τις 24, ωστόσο οι τροϊκανοί φαίνεται ότι έχουν αποκτήσει νέα … εμμονή. Αυτή δεν είναι άλλη από τις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων ή άλλων εσόδων από το κράτος.
Στη διαπραγμάτευση φάνηκε ότι η τρόικα λέει “ναι” στην αλλαγή του συστήματος που επικρατεί σήμερα για την πληρωμή σε δόσεις, αλλά όχι για όλους. Οι τροικανοί δέχονται μονάχα το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις που επιβαρύνονται και με ασφαλιστικές εισφορές είναι σε πιο δύσκολη θέση και έτσι μπορούν να τύχουν πιο ευνοϊκής ρύθμισης. Και πάλι όμως σε καμία περίπτωση η τρόικα δεν δέχεται 60 ή 72 δόσεις. Αντίθετα προτείνει την θέσπιση αυστηρών κανόνων, όπως υποθήκες ή μεγάλα επιτόκια για όσους μπαίνουν στη ρύθμιση, αλλά και αυστηρές ποινές για εκείνους που αθετούν τις υποχρεώσεις τους από τη στιγμή που μπαίνουν στη ρύθμιση. Σε αυτό το σημείο επαναφέρουν τις κατασχέσεις χρημάτων, αλλά και ακινήτων. Παράλληλα φαίνεται να προωθείται ρύθμιση ανάλογα με τη φύση των οφειλών, εάν αυτές προέρχονται από εισόδημα ή περιουσία κλπ. Ταυτόχρονα θα γίνεται φορολογικός έλεγχος για τη φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη, ένας έλεγχος που θα κρίνει και το ύψος της δόσεις αλλά και τον αριθμό των δόσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages