1ο Φόρουμ εργασίας για την Απασχόληση και την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

1ο Φόρουμ εργασίας για την Απασχόληση και την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων

1ο Φόρουμ εργασίας για την Απασχόληση και την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων

Share This

Συμμετοχή του Europe Direct Καλαμάτας στο 1ο Φόρουμ εργασίας του έργου «Συλλογική Tοπική Δράση για την Απασχόληση και την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας».
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΜΕΣΣΗΝΙΑ», διοργάνωσε το 1ο φόρουμ εργασίας την Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 στο Δημαρχείο Μεσσήνης . Το Forum Εργασίας έχει στόχο την ενίσχυση της προοπτικής απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των ωφελούμενων – ανέργων του προγράμματος αξιοποιώντας και την δικτύωσή τους με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης (Δήμοι Καλαμάτας, Οιχαλίας, Μεσσήνης, Δυτικής Μάνης και Τριφυλίας).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απεύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος. Εισηγητές  ήταν ο κ. Νίκος Παυλάκος, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού που έδωσε κατευθύνσεις στους συμμετέχοντες σχετικά με τη διαχείριση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους, η κα Ρούλα Νικολοπούλου, εκπρόσωπος του ΟΑΕΔ Καλαμάτας που παρουσίασε τα πρόγραμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ και ο κ. Ιωάννης Παναγόπουλος, εργασιακός Σύμβουλος του ΟΑΕΔ Καλαμάτας που ενημέρωσε για τις δυνατότητες απασχόλησης μέσω διαδικτύου.
Στη δεύτερη ενότητα  του φόρουμ, ο κ Παναγιώτης Ξεροβάσιλας  παρουσίασε τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες του ΕΣΠΑ για ίδρυση νέων επιχειρήσεων και ο κ. Σταύρος Καραμπάτος έκανε μια εισαγωγή στην προετοιμασία του επιχειρηματικού σχεδίου. Οι συνεργάτες του Πολιτιστικού Οργανισμού Δρόμοι της Ελιάς προανάγγειλαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας στην Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας και τo Europe direct Καλαμάτας παρότρυνε τους συμμετέχοντες εν όψει του Ευρωπαϊκού έτους πολιτών να υποβάλλουν μέσω ειδικής φόρμας τα ερωτήματά τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και να προμηθευτούν τα ενημερωτικά του έντυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages