Άνοιξε τις πύλες της η 2η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Άνοιξε τις πύλες της η 2η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας

Άνοιξε τις πύλες της η 2η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας

Share This

anthokomiki0Ά­νοι­ξε χθες το α­πό­γευ­μα τις πύ­λες της, η 2η Αν­θο­κο­μι­κή Έκ­θε­ση του Δή­μου Κα­λα­μά­τας με τα εγ­καί­νια που έ­γι­ναν στο Δημοτικο Πάρ­κο Σι­δη­ρο­δρό­μων πα­ρου­σί­α του Δή­μαρ­χου Κα­λα­μά­τας Πα­να­γι­ώ­τη Νί­κα, του Βου­λευ­τή της Χρυ­σής Αυ­γής Δη­μή­τρη Κου­κού­τση, του Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Μεσ­ση­νί­ας Πα­να­γι­ώ­τη Α­λευ­ρά, του ε­πι­κε­φα­λής της μεί­ζο­νος μει­ο­ψη­φί­ας Θε­ό­δω­ρου Μπερ­δή­μα, ο­μά­δα δη­μο­τι­κών συμ­βού­λων και πλή­θος κό­σμου.
anthokomiki1Στην Έκ­θε­ση με­τά­σχουν πά­νω α­πό 10 φυ­τω­ρι­ού­χοι, ό­πως και αν­θο­πώ­λες, το κοι­νό θα έ­χει τη δυ­να­τό­τη­τα να α­γο­ρά­σει άν­θη και φυ­τά, ε­νώ θα πα­ρα­σχε­θεί ε­νη­μέ­ρω­ση για την οι­κο­λο­γι­κή δι­α­χεί­ρι­ση των υ­πο­λειμ­μά­των φρον­τί­δας του κή­που, στο πλαί­σιο της προ­σπά­θειας δι­ά­δο­σης της κομ­πο­στο­ποί­η­σης που κα­τα­βάλ­λει ο Δή­μος σε συ­νερ­γα­σί­α με το Ret­h­i­nk P­r­o­j­e­ct και άλ­λους φο­ρείς.

anthokomiki5Τη 2η Αν­θο­κο­μι­κή Έκ­θε­ση θα πλαι­σι­ώ­σουν καλ­λι­τε­χνι­κές εκ­δη­λώ­σεις της Κ.Ε. «Φά­ρις», α­πό το Δη­μο­τι­κό Ω­δεί­ο, το Ει­κα­στι­κό Ερ­γα­στή­ριο, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., κα­θώς και α­πό άλ­λους φο­ρείς της Κα­λα­μά­τας, με­τα­ξύ των ο­ποί­ων ο Πο­λι­τι­στι­κός Σύλ­λο­γος των σπου­δα­στών του Α­ΤΕΙ. Τα πρω­ι­νά, θα δι­ε­νερ­γούν­ται εκ­παι­δευ­τι­κά προ­γράμ­μα­τα, ό­πως και βι­ω­μα­τι­κά και ει­κα­στι­κά ερ­γα­στή­ρια, για μα­θη­τές σχο­λεί­ων. Τα εκ­παι­δευ­τι­κά προ­γράμ­μα­τα και τα ερ­γα­στή­ρια, θα δι­ε­νερ­γή­σουν οι Δι­ευ­θύν­σεις Γε­ω­τε­χνι­κών Υ­πη­ρε­σι­ών και Δι­α­χεί­ρι­σης Α­πορ­ριμ­μά­των και Ο­χη­μά­των του Δή­μου Κα­λα­μά­τας, η ε­θε­λον­τι­κή πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή ο­μά­δα Re:t­h­i­nk P­r­o­j­e­ct, το Κέν­τρο Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κής Εκ­παί­δευ­σης Κα­λα­μά­τας, η Κ.Ε. «Φά­ρις» του Δή­μου Κα­λα­μά­τας και η Δι­εύ­θυν­ση Πρω­το­βάθ­μιας Εκ­παί­δευ­σης Π.Ε. Μεσ­ση­νί­ας.
anthokomiki4Στην Έκ­θε­ση με­τά­σχει και το Α­ΤΕΙ Κα­λα­μά­τας, με ει­δι­κό ε­πι­στή­μο­να ο­μι­λη­τή που θα μι­λή­σει για τα α­ρω­μα­τι­κά φυ­τά της Με­σο­γεί­ου στην κη­πο­τε­χνί­α. Ε­πί­σης, το Α­ΤΕΙ έ­χει δι­κό του πε­ρί­πτε­ρο στην Έκ­θε­ση, στο ο­ποί­ο πα­ρου­σιά­ζει υ­δρο­πο­νι­κή καλ­λι­έρ­γεια, μί­α νε­ω­τε­ρι­κή μέ­θο­δος στο πλαί­σιο της ο­ποί­ας τα φυ­τά α­να­πτύσ­σον­ται χω­ρίς την πα­ρου­σί­α ε­δά­φους.
Η Έκ­θε­ση θα δι­αρ­κέ­σει 9 η­μέ­ρες, μέ­χρι τις 2 Ι­ου­νί­ου.
Υ­πεν­θυ­μί­ζου­με ό­τι ερ­χό­με­νο Σάβ­βα­το 1η Ι­ου­νί­ου, στις 20.00, στην αυ­λή του α­να­ψυ­κτη­ρί­ου του Δη­μο­τι­κού Πάρ­κου Σι­δη­ρο­δρό­μων, θα α­πο­νε­μη­θεί το βρα­βεί­ο κοι­νω­νι­κο­πο­λι­τι­κού δο­κι­μί­ου Πα­να­γι­ώ­τη Φω­τέ­α στην Κα­θη­γή­τρια Πα­νε­πι­στη­μί­ου Α­θη­νών Με­ρό­πη Σπυ­ρο­πού­λου για το έρ­γο της: «Με πί­στη και αι­σι­ο­δο­ξί­α για έ­να κα­λύ­τε­ρο αύ­ριο», κα­θώς και οι υ­πο­τρο­φί­ες στη μνή­μη Πα­να­γι­ώ­τη Φω­τέ­α που θέ­σπι­σε ο α­εί­μνη­στος κα­πε­τάν – Βα­σί­λης Κων­σταν­τα­κό­που­λος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages