Ξεκινά το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ξεκινά το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου Καλαμάτας

Ξεκινά το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου Καλαμάτας

Share This
Το πρώτο στη χώρα, για δημόσιο νοσοκομείο, μεγάλο έργο, που σχετίζεται με την ενεργειακή εξοικονόμηση και τη μείωση των δαπανών ενέργειας, ξεκινά να υλοποιείται την επόμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Πρόκειται για ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου με αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, για την κάλυψη των αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης και θέρμανσης για όλο το χρόνο του νοσοκομείου. Το έργο αυτό έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος με συνολικό προϋπολογισμό 865.000 ευρώ. Την προσεχή εβδομάδα 15 με 20 άτομα από την Αυστρία, με εξειδικευμένη εμπειρία σε θέματα ενέργειας, εγκαθίστανται στο νοσοκομείο Καλαμάτας και για δύο μήνες θα δουλεύουν καθημερινά μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το νοσοκομείο Καλαμάτας, με τις υφιστάμενες κλιματολογικές συνθήκες, χρειάζεται περίπου 1.000.000 ευρώ για την προμήθεια πετρελαίου ετησίως και με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, το κόστος, σύμφωνα με τις οικονομοτεχνικές μελέτες, θα πέσει στο 50%. Ο διοικητής του νοσοκομείου Γεώργιο Μπέζος μιλώντας για το έργο υπογράμμισε πως «μια συλλογική προσπάθεια και ένας καθημερινός αγώνας 2,5 ετών λαμβάνει σάρκα και οστά με την υλοποίηση ενός ακόμα μεγάλου έργου για το νοσοκομείο μας. Τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ έχουμε πει ότι είναι η μοναδική χρηματοδοτική ευκαιρία και έχουμε χρέος να την αξιοποιήσουμε. Αυτό και θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages