Αποχώρησε η μείζων μειοψηφία από τη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αποχώρησε η μείζων μειοψηφία από τη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή

Αποχώρησε η μείζων μειοψηφία από τη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή

Share This
Η αποχώρηση των συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας Θόδ. Μπρεδήμα και Δημ. Φαββατά σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας σκίασε τη συνεδρίαση του συγκεκριμένου οργάνου. Η αποχώρηση συνοδεύτηκε λίγο αργότερα και από καταγγελίες των δύο συμβούλων κατά του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα, θεωρώντας πως η σε βάρος τους επίθεση έγινε κατόπιν εντολής του. Τίποτε δεν προδίκαζε στην αρχή της συνεδρίασης όσα θα ακολουθούσαν, μέχρι που ο τέως αντιδήμαρχος Ι. Καμβυσίδης θέλησε να δώσει απαντήσεις στις καταγγελίες του κ. Φαββατά περί «κοπανατζήδων» και «ημετέρων» συμβασιούχων του Συνδέσμου Ύδρευσης και του Δήμου Καλαμάτας. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ο κ. Φαββατάς χωρίς να ελέγξει πέταξε λάσπη στο Δήμο Καλαμάτας, μάλλον για να χτυπήσει το δήμαρχο, αλλά “παίρνει κι εμένα η μπάλα”. Ας ανακαλέσει για μένα, αλλιώς είναι συκοφάντης», ενώ πρόσθεσε ότι συνήθως οι εποχικοί ασχολούνται με τις υπηρεσίες στις οποίες επόπτευε και δεν υπήρχαν κοπανατζήδες.
Ένταση και αποχώρηση
Το χαρακτηρισμό αντιγύρισε ο σύμβουλος της μειοψηφίας, διευκρινίζοντας ότι η καταγγελία του δε σχετιζόταν με τις υπηρεσίες τις σχετικές με τον κ. Καμβυσίδη, καθώς είχε σχέση με το Σύνδεσμο Ύδρευσης, όπου υπήρξε άτομο, όπως υποστήριξε, που απουσίαζε από τη δουλειά του 35 ημέρες, αλλά και με τα Τοπικά Διαμερίσματα. «Μιλάω για τους εποχικούς της πυρασφάλειας κι έχω στοιχεία», σημείωσε, για να προσθέσει πως από τους τρεις εποχικούς του Συνδέσμου ο ένας δεν παρουσιάστηκε επί 35 ημέρες, ενώ όσον αφορά στην πυρασφάλεια στα Τοπικά Διαμερίσματα υπήρξαν άτομα που είχαν προσληφθεί και το 2011 και το 2012. Τη διαμαρτυρία του για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε εξέφρασε ο κ. Μπρεδήμας, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο τον τρόπο που εξυβριζόταν ο σύμβουλος της παράταξής του. Επισήμανε πως το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορούσε στην ημερήσια διάταξη και σύστησε στον κ. Καμβυσίδη να δώσει απαντήσεις στα ΜΜΕ. Ακολούθησε ένταση και κάπου, μέσα σε αυτή, ακούστηκε ο τέως αντιδήμαρχος να σχολιάζει «από κοπάνες κι από κοπανατζήδες ξέρει ο κ. Φαββατάς…», ενώ θέλησε να μιλήσει κι ο αντιδήμαρχος Θαν. Ηλιόπουλος για το σκέλος που αφορούσε στα Τοπικά Διαμερίσματα. Πήρε το λόγο και άρχισε να μιλά για «κατά σύστημα, επάγγελμα, συνήθεια και εξακολούθηση…», αλλά η έντονη αντίδραση του κ. Φαββατά προκάλεσε την ακόμη πιο έντονη αντίδραση του κ. Μπρεδήμα, ο οποίος δήλωσε πως αποχωρούν και δε δέχονται τέτοιου είδους συνεδριάσεις. Με το που αποχώρησαν, ο κ. Ηλιόπουλος πρόσθεσε ότι δε γίνονται προσλήψεις ημετέρων, αλλά ατόμων που εργάζονται και προσφέρουν στην κοινωνία, την πόλη και τα χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages