Εκλογές ή Οικουμενική με στόχο τον Σαμαρά - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εκλογές ή Οικουμενική με στόχο τον Σαμαρά

Εκλογές ή Οικουμενική με στόχο τον Σαμαρά

Share This
Το θέμα της ΕΡΤ, όπως εξελίσσεται, φέρνει όλο και πιο κοντά τις εκλογές. Μετά και την απόρριψη της πρότασης Σαμαρά, από τους κυβερνητικούς εταίρους, για δημιουργία προσωρινής επιτροπής διακομματικής αποδοχής που θα κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις και να αρχίσει αμέσως να λειτουργεί η δημόσια τηλεόραση, το ενδεχόμενο της πλήρους ρήξης είναι ορατό, συνεπώς είναι αναπόφευκτη η προσφυγή στις κάλπες.
Πέρα όμως από τα προφανή και τα δημοσιοποιημένα, υπάρχουν -δυστυχώς- πολλά ακόμη που δεν βγαίνουν προς τα έξω και είναι -πάλι δυστυχώς- αυτά που θα καθορίσουν την πορεία προς τις εκλογές. Το πρόβλημα του πολιτικού κόσμου εντοπίζεται στο όνομα Αντώνης Σαμαράς. «Πολύ αέρα πήρε ο Αντώνης» λέγεται στο παρασκήνιο και δεν εννοούν την αποφασιστικότητα που δείχνει αλλά τον αέρα της επιτυχίας και εξηγούμε: O Σαμαράς ανέβηκε πολύ στην εκτίμηση των Ευρωπαίων για την πολιτική που ακολουθεί και αλλάζει το κλίμα για την Ελλάδα σε χρόνο ρεκόρ. Ο Σαμαράς αποτελεί την θετική έκπληξη του πολιτικού κόσμου για όλη την κεντροδεξιά παράταξη. Το αναγνώρισαν και το ομολόγησαν δημόσια με θαυμασμό ακόμη και οι μεγαλύτεροι εσωκομματικοί του αντίπαλοι (μητσοτακαίικο) Ο Σαμαράς είναι κοντά στο ενδεχόμενο success story που θα τον γράψει η ιστορία ως τον πολιτικό που πραγματικά τα άλλαξε όλα, κόντρα στο κατεστημένο Ο Σαμαράς έχει πολιτικό όφελος κάνοντας πράγματα που όλοι οι προγενέστεροι τα απέφυγαν φοβούμενοι το πολιτικό κόστος Γενικά, ό,τι κάνει το εισπράττει ως προσωπικό κέρδος, ενώ ταυτόχρονα οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης, ό,τι κι αν κάνουν δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι Και το ερώτημα στους κοντόφθαλμους και παλαιοκομματικούς πολιτικούς είναι: Πόσο ακόμη θα ανέβει ο Σαμαράς; To πολιτικό σύστημα έχει έναν κανόνα απαράβατο: Όποιος ανεβαίνει περισσότερο απ' ότι πρέπει, κλαδεύεται. Και ο Σαμαράς ανέβηκε πάρα πολύ, πέραν του επιτρεπομένου από τα πολιτικά δεδομένα. Τι γίνεται τώρα λοιπόν; Ποιες είναι οι εκδοχές; Για να κοπούν τα φτερά του Σαμαρά υπάρχουν δύο τρόποι, ένας με σενάριο εκλογών και ένας με σενάριο οικουμενικής.
Σενάριο άνευ εκλογών: Για να μην πάει η χώρα σε εκλογές, πολιτικές δυνάμεις, θα προτείνουν να δημιουργηθεί Οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό άλλο πρόσωπο, ακόμη και μέσα από την Νέα Δημοκρατία. Κάποιοι ψιθυρίζουν ότι το νούμερο 2 του κόμματος, δεν ακούστηκε να τοποθετείται για το κλείσιμο της ΕΡΤ Σενάριο με εκλογές: Μετά τις εκλογές και με οποιοδήποτε αποτέλεσμα, δημιουργείται νέα κυβέρνηση συνεργασίας και εφόσον συμμετέχει σε αυτή η ΝΔ, θεωρείται απαγορευτικό να πάμε ξανά με πρωθυπουργό Σαμαρά, λόγω των σημερινών γεγονότων και εξελίξεων. Στο σενάριο εκλογών υπάρχει και η παράμετρος της παραγραφής αδικημάτων της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (π.χ. Παπακωνσταντίνου) που ίσως μέρος του πολιτικού συστήματος το επιθυμεί ως αντάλλαγμα για την πιθανότητα να «λερώσει» κι άλλους η αμαρτωλή περίοδος Σε όλα αυτά βέβαια, οι σκηνοθέτες (μιας και ζούμε σε τηλεοπτικούς ρυθμούς) των πολιτικών εξελίξεων δεν έχουν υπολογίσει έναν σημαντικό παράγοντα που λέγεται Ελληνικός λαός...ο οποίος μπορεί να επιβάλλει την δική του ετυμηγορία και να στείλει μια και καλή στο περιθώριο, όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα Γιώργος Σιμόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages