Βενιζέλος-Κουβέλης απορρίπτουν τη νέα πρόταση και κρύβονται... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Βενιζέλος-Κουβέλης απορρίπτουν τη νέα πρόταση και κρύβονται...

Βενιζέλος-Κουβέλης απορρίπτουν τη νέα πρόταση και κρύβονται...

Share This
Αρνητική φαίνεται ότι είναι η πρώτη αντίδραση των δύο κυβερνητικών εταίρων, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στη νέα πρόταση που κατέθεσε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την άμεση εκπομπή της νέας δημόσιας τηλεόρασης.Καθώς λόγω του θέματος της ΕΡΤ απειλείται η κυβερνητική σταθερότητα ο κ. Σαμαράς έλεγε σε συνομιλητές του ότι "δεν θέλω εκλογές, αλλά αυτά που γίνονται προκαλούν προβληματισμό". Στην πρότασή του για να βρεθεί συμβιβασμός με τους δύο κυβερνητικούς του εταίρους ο κ. Σαμαράς αναφέρει: "Είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε., έχει ήδη ορίσει για το σκοπό αυτό ειδικό διαχειριστή. Προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω:
Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης. Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα. Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας". ΠΑΣΟΚ: Η δήλωση Σαμαρά δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που έχουμε ζητήσει για την ΕΡΤ Αρνητική ήταν η στάση και του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ στη νέα πρόταση του πρωθυπουργού για την άρση του αδιεξόδου σχετικά με την ΕΡΤ. Σε άτυπο σχόλιό του το γραφείο τύπου της Ιπποκράτους σημειώνει: «το ΠΑΣΟΚ έχει δημόσια διατυπώσει τη θέση του με απόλυτη σαφήνεια. Η δήλωση του κ. Σαμαρά δεν συνιστά ανταπόκριση σε αυτά που έχει πει το ΠΑΣΟΚ». Επιπλέον συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Βενιζέλου, θέτουν το ερώτημα «αποδέχονται με αυτή τη δήλωση ότι έχουν κάνει λάθος;». Με αυτόν τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ, επίσης, διατυπώνει ότι δεν έχει ικανοποιηθεί από τη νέα πρόταση του πρωθυπουργού σε σχέση με τα αιτήματά του για την ΕΡΤ. ΔΗΜΑΡ: Δεν έχει αλλάξει τίποτα για εμάς «Δεν έχει αλλάξει τίποτα για εμάς» είναι η πρώτη αντίδραση συνεργατών του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στη δήλωση του πρωθυπουργού σχετικά με την ΕΡΤ. Οι συνεργάτες του κ. Κουβέλη υπογραμμίζουν πως η δήλωση του κ. Σαμαρά είναι ουσιαστικά η κωδικοποίηση της πρότασης που υπεβλήθη από τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ το μεσημέρι της Παρασκευής. Στη Δημοκρατική Αριστερά επιμένουν στα εξής: 1. να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ 2. να λειτουργήσει με πλήρες πρόγραμμα 3. να προχωρήσει η αναδιοργάνωση με την ΕΡΤ «εν κινήσει» 4. να αρθεί άμεσα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που βάζει «λουκέτο« στην ΕΡΤ Μετά από αυτό συνεργάτες του κ. Κουβέλη εμφανίζονται αμετακίνητοι στη θέση που προέβαλαν τις τελευταίες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages