Σαμαράς: «Δεν θα συμβιβαστούμε με τους βολεμένους» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σαμαράς: «Δεν θα συμβιβαστούμε με τους βολεμένους»

Σαμαράς: «Δεν θα συμβιβαστούμε με τους βολεμένους»

Share This
Σαμαράς: «Δεν θα συμβιβαστούμε με τους βολεμένους»

Για τις
τελευταίες εξελίξεις μετά από την ανακοίνωση της απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ μίλησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο. «Η παράταξη του κοινωνικού φιλελευθερισμού έχει περάσει πολλά αλλά έχει αντέξει στην κρίση και τώρα δυναμώνει. Άντεξε γιατί η παράταξη αυτή λέει την αλήθεια και γιατί τολμάει, ιδιαίτερα σε κρίσιμες ώρες για την πατρίδα», είπε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του. Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι.
Ο ένας όπως είπε είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις για να φτάσουμε στην ανάπτυξη ή να συμβιβαστούμε με τους βολεμένους. «Δεν θα συμβιβαστούμε», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε ότι «μέχρι προχθές οι πάντες καθύβριζαν την ΕΡΤ».Μίλησε για την πορεία της χώρας αναφέροντας ότι μέσα σε ένα χρόνο «καταφέραμε να αλλάξουμε την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό». «Η ΕΡΤ δεν είναι το πρόβλημα είναι το πρόσχημα για να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε «πρόσχημα αδύναμο και υποκρισία απροκάλυπτη», ενώ ανέφερε ότι πια δεν υπάρχουν πολίτες 1ης και 2η κατηγορίας.
Παράλληλα, είπε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε όταν «υπάρχουν κάποιοι που πληρώνουν για τα πάντα και υπάρχουν και εκείνοι που γλυτώνουν για πάντα». Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι δεν είναι υπέρ μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο, όμως όπως είπε η περίπτωση της ΕΡΤ ξεχώριζε από μακριά.Διαμήνυσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω στο συγκεκριμένα θέμα, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, ενώ σημείωσε ότι όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί υπέγραψαν και ψήφισαν να περικοπούν 2.000 θέσεις στο Δημόσιο. «Να τους κόβαμε από κάπου αλλού;», διερωτήθηκε και κάλεσε όποιον πιστεύει ότι πρέπει να σταματήσει το κύμα των μεταρρυθμίσεων να το πει. Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάποιοι πιστεύουν αφελώς ότι θα μας εγκλωβίσουν σε δίλημμα εκλογών. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει έκτακτες εκλογές, γιατί δεν τις θέλουμε. Το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων. Εμείς δεν θα το χρεωθούμε, γιατί όποιος το χρεωθεί θα το μετανιώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages