Στις Περιφέρειες η απόφαση για το άνοιγμα 7 Κυριακές το χρόνο των εμπορικών καταστημάτων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στις Περιφέρειες η απόφαση για το άνοιγμα 7 Κυριακές το χρόνο των εμπορικών καταστημάτων

Στις Περιφέρειες η απόφαση για το άνοιγμα 7 Κυριακές το χρόνο των εμπορικών καταστημάτων

Share This
THE_MALL_19.limghandlerΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ θα είναι υποχρεωμένος να εκδώσει τη σχετική απόφαση για το αν θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά για επτά Κυριακές το χρόνο εντός τριών μηνών, διαφορετικά θα υπόκειται σε κυρώσεις. Αυτό ανέφερε σε παρέμβασή του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου αναφορικά με τα μικρά καταστήματα, κάτω των 250 τ.μ. Επιπλέον, ο αντιπεριφερειάρχης θα είναι εκείνος που θα αποφασίζει αν θα εφαρμοστεί το εν λόγω μέτρο, και για συγκεκριμένες περιοχές μέσα στο χώρο ευθύνης του. Επιπλέον, ανέφερε ο κ.Χατζηδάκης, το ωράριο που θα ισχύει στις τουριστικές περιοχές δεν θα αλλάξει.
Πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό σύμπτωση των απόψεων αναφορικά με το άνοιγμα όλων των καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο.
Λίγο αργότερα, ύστερα από απαίτηση του ΠΑΣΟΚ, που διατύπωσε ο εισηγητής του Μιχάλης Κασσής, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι αποσύρεται η διάταξη που δίνει την δυνατότητα στους δημάρχους Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης να ορίζουν πόσες Κυριακές θα είναι ανοικτά τα καταστήματα κάτω των 250 τ.μ.
«Αφού το ΠΑΣΟΚ άλλαξε άποψη, προφανώς και το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει λόγο να επιμείνει σε μία πρωτοβουλία που δεν ήταν δική του», είπε ο Κ. Χατζηδάκης. Η αρμοδιότητα αυτή θα ανήκει στους αντιπεριφερειάρχες.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Με συγκέντρωση και πορεία απάντησαν, χθες το απόγευμα Ο Ομοσπονδία ιδιωτικών Υπαλλήλων, ΓΕΣΕΒΕΕ, ΕΣΣΕ, υπό την κάλυψη της ΓΣΕΕ, η οποία αναφέρει ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή, δίνει «τη χαριστική βολή στους εμπόρους και στους εμποροϋπαλλήλους» και υποστηρίζει ότι «το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σημαίνει λουκέτο των καταστημάτων τις καθημερινές».
«Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει τον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη φτώχεια, στην εφιαλτική αύξηση της ανεργίας και κατ’ επέκταση στα λουκέτα στην αγορά», καταλήγει η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.
«Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σημαίνει παραπέρα χρεοκοπία χιλιάδων μικρομάγαζων, μεγαλύτερη εκμετάλλευση, εντατικοποίηση και απλήρωτη εργασία για χιλιάδες επίσης εργαζόμενους και είναι πολύ φθηνή η δικαιολογία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση περί τόνωσης της αγοράς», δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη συγκέντρωση στην Ομόνοια. «Χρειάζεται αγώνας λαϊκός, λαϊκή συμμαχία για μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας» κατέληξε. ΦΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages