Η ΕΛΣΤΑΤ περνά τους Ελληνες από σκάνερ: Πόσοι και ποιοι είμαστε - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η ΕΛΣΤΑΤ περνά τους Ελληνες από σκάνερ: Πόσοι και ποιοι είμαστε

Η ΕΛΣΤΑΤ περνά τους Ελληνες από σκάνερ: Πόσοι και ποιοι είμαστε

Share This
Την «ακτινογραφία» της Ελλάδας, πόσοι ακριβώς είναι οι μόνιμοι κάτοικοι, πόσοι οι άνδρες και πόσες οι γυναίκες ανά πόλη, ποια είναι η μέση ηλικία των κατοίκων της χώρας, σε ποιες περιοχές ανεβαίνει ο μέσος όρος ηλικίας και σε ποιες χαμηλώνει, πόσοι είναι οι παντρεμένοι και οι ανύπαντροι και ποιας ηλικίας, πόσοι μετανάστες ζουν στη Eλλάδα, από που προέρχονται και άλλα τέτοια παρόμοια ενδιαφέρονται στοιχεία που προέκυψαν από την απογραφή του 2011 έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011 ο πληθυσμός της Ελλάδας ανέρχεται σε 10.815.197 άτομα. Ενα χρόνο πριν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το νόμιμο πληθυσμό της χώρας ο οποίος ανέρχεται, πάντα σύμφωνα με την απογραφή του 2011, σε 9.903.929 άτομα. Από το σύνολο των 10.815.197 ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα η πλειοψηφία, έστω και οριακή, είναι γυναίκες, αφού υπολογίζονται σε 5.512.494 (ή σε ποσοστό 51%) έναντι των ανδρών που συνολικά είναι 5.302.703 (̟ή σε ποσοστό 49%). Πλειοψηφία είναι οι γυναίκες στις 10 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, με εξαίρεση την Πελοπόννησο, το Νότιο και Βόρειο Αιγαίο όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι άνδρες. Στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ από την απογραφή του 2011 περιλαμβάνεται και η «ανθρωπογεωγραφία» των 10 μεγαλύτερων πόλεων της χώρα. Παρατίθενται, δηλαδή, ακριβή στοιχεία για το πόσοι άνδρες και πόσες γυναίκες κατοικούν σε καθεμιά από αυτές. Οπως προκύπτει από τον παραπάνω πίνακα στους εννέα από 10 πολυπληθέστερους δήμους της χώρας οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες με εξαίρεση τη Ρόδο όπου και πάλι η πλειοψηφία των ανδρών είναι οριακή, αφού αγγίζει μόλος το 50,01%.
Παντρεμένοι οι μισοί Ελληνες Οι μισοί Ελληνες είναι κατά νόµο έγγαµοι (δηλαδή ή είναι παντρεμένοι, είτε έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, ή είναι σε διάσταση). Συγκεκριμένα, το ποσοστό των έγγαμων Ελλήνων αγγίζει το 50,3% ενώ το 39% είναι άγαμοι με τους περισσότερους από αυτούς να είναι άνδρες (21,5%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages