Ο Νίκας ΕΠΙΜΈΝΕΙ για την... διαλυμένη κατασκήνωση της Μπιρμπίτας!!! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο Νίκας ΕΠΙΜΈΝΕΙ για την... διαλυμένη κατασκήνωση της Μπιρμπίτας!!!

Ο Νίκας ΕΠΙΜΈΝΕΙ για την... διαλυμένη κατασκήνωση της Μπιρμπίτας!!!

Share This
Κατεστραμμένη είναι, η κατασκήνωση που είχε δημιουργηθεί για τους αθιγγάνους στην Μπιρμπίτα, όπου αγοράσθηκε χώρος συνολικού εμβαδού 120 στρεμμάτων (στην Μπιρμπίτα και στη Μακαρία) για τη στέγασή τους, με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη το 2002. Από την κατασκήνωση έχουν εξαφανισθεί οι περισσότεροι οικίσκοι, χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση για την κλοπή του δημόσιου υλικού."Ο χώρος αυτός είναι χώρος των αθιγγάνων, αποτελεί κατ' ουσίαν δική τους περιουσία και πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη στέγασή τους", σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας και συνεχίζει, "εφόσον υπάρξει σχετική ρύθμιση από πλευράς κυβερνήσεως, δέχεται να αναλάβει την εποπτεία της κατασκηνώσεως αυτής".
Ο Π. Νίκας, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, επεσήμανε πως κατά την τρέχουσα εβδομάδα θα παραλάβει από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας το φάκελο με τις αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή της Αγίας Τριάδος, όπου μάλιστα αθίγγανοι έχουν κατ' ουσίαν καταλάβει τον περιφερειακό δρόμο της δυτικής γειτονιάς, πέραν των καταλήψεων εκ μέρους τους σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους. «Προχωρώ στο γκρέμισμα. Πρέπει να εφαρμοσθεί η νομιμότητα», τόνισε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας πως θα ζητήσει τη συνδρομή των Υπουργών Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξεως – Προστασίας του Πολίτη. Επανέλαβε, δε, ότι ο Δήμος προτίθεται να συνδράμει τους αθιγγάνους στην Μπιρμπίτα με λειτουργία Ιατρείου, εγκατάσταση Ιερού Ναού, με το πρόγραμμα εκπαίδευσης των αθιγγανοπαίδων και, βεβαίως, με τη διανομή δεκατιανού στα παιδιά αθιγγάνων που πάνε στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages