ΟΓΑ: Πέρασε το μέτρο της παρακράτησης εισφορών από την ενιαία ενίσχυση - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΟΓΑ: Πέρασε το μέτρο της παρακράτησης εισφορών από την ενιαία ενίσχυση

ΟΓΑ: Πέρασε το μέτρο της παρακράτησης εισφορών από την ενιαία ενίσχυση

Share This
Τελικά η κυβέρνηση έκανε αποδεκτό το σχέδιο της διοίκησης του ΟΓΑ, σύμφωνα με το οποίο οι εισφορές θα «παρακρατούνται» απευθείας από τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης. Το θέμα είχαμε αναδείξει σε σχετικό άρθρο στον ΑγροΤύπο στις 23/9/2013. Όπως δηλώνει ο διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξ. Βεργίνης, «στην πρόσφατη συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, συμφώνησαν με την πρότασή μου και αυτή τη στιγμή μελετάται ο τρόπος που θα εφαρμοστεί». Και συνεχίζει: «ως προς τον τρόπο που θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα γίνεται η παρακράτηση των χρημάτων απευθείας από τον λογαριασμό που κατατίθεται η ενιαία ενίσχυση ή αν θα πρέπει οι παραγωγοί, κατά την υποβολή της αίτησης ΟΣΔΕ, να γράφουν ότι εξουσιοδοτούν τον Οργανισμό να παρακρατήσει αυτά τα χρήματα, όπως κάτι ανάλογο ισχύει με τον ΕΛΓΑ.
Θεωρώ ότι ένα τέτοιο μέτρο θα το αποδεχτούν οι παραγωγοί γιατί θα τους ευνοήσει». Στην πρόσφατη σύσκεψη των υπουργών κ.κ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Εργασίας Γ. Βρούτση και του διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξ. Βεργίνη, διαπιστώθηκε ότι ετησίως σε σύνολο 619.259 ενεργών ασφαλισμένων, περίπου οι 300.000 δεν πληρώνουν τις εισφορές τους. «Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί χρέη στον ΟΓΑ ύψους 750 - 800 εκατ. ευρώ», τόνισε ο κ. Βεργίνης, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς το χρέος αυτό συνεχώς αυξάνεται. Μιλήσαμε και στην συνάντηση που είχαμε με την τρόικα για αυτό το πρόβλημα. Όμως δεν είναι θέμα της τρόικας αλλά δικό μας. Θέλουμε ή δεν θέλουμε να έχουν οι αγρότες βιβλιάριο υγείας και παράλληλα την προσδοκία της σύνταξης. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ορισμένα βασικά σημεία αν θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει ο ΟΓΑ. Δεν μπορεί μια οικογένεια αγροτών που έχει παιδιά να μην μπορεί να έχει τη δυνατότητα να τα πηγαίνει στο γιατρό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages