Λουκέτο για να μην γίνει μόνιμο στα ΤΕΙ όλης της χώρας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Λουκέτο για να μην γίνει μόνιμο στα ΤΕΙ όλης της χώρας

Λουκέτο για να μην γίνει μόνιμο στα ΤΕΙ όλης της χώρας

Share This
Η Σύνοδος προέδρων των ΤΕΙ, η οποία συνήλθε εκτάκτως στην Αθήνα, αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε κινητοποίησης την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, διαμαρτυρόμενη για τις επικείμενες διαθεσιμότητες Διοικητικών Υπαλλήλων. Πιο συγκεκριμένα η Σύνοδος στην απόφασή της
σημειώνει:
1. Τα ΤΕΙ μετά την απώλεια μέχρι σήμερα, σημαντικού αριθμού στελεχών από το ήδη ολιγομελές Διοικητικό τους Προσωπικό, δεν έχουν ουδεμία δυνατότητα για περαιτέρω θυσίες. Η οποιαδήποτε επιπλέον απώλεια Διοικητικού Προσωπικού θα οδηγήσει στην πλήρη αδυναμία λειτουργίας τους. Στο πλαίσιο αυτό και μπροστά στις αποφάσεις για τη διαθεσιμότητα επιπλέον 1600 Διοικητικών Υπαλλήλων από τα Ιδρύματα, η Σύνοδος αποφασίζει την Αναστολή Εκπαιδευτικών και Διοικητικών δραστηριοτήτων, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 σε όλα τα ΤΕΙ της χώρας. Περαιτέρω επέκταση της κινητικότητας στον χώρο των Διοικητικών Υπαλλήλων, θα οδηγήσει σε επέκταση των κινητοποιήσεων.
2. Ζητά ο αριθμός του έκτακτου προσωπικού να παραμείνει στα περσινά επίπεδα. Επίσης ζητά την άμεση έκδοση όλων των εγκυκλίων και αποφάσεων που σχετίζονται με την υλοποίηση των σχετικών άρθρων στο Νόμο « Για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» περί πρόσληψης εκτάκτου προσωπικού με χρηματοδότηση από τα ταμειακά υπόλοιπα, ώστε τα ιδρύματα να μπορέσουν να λειτουργήσουν με την έναρξη του Ακαδημαϊκού Έτους.
3. Ζητά τη διεύρυνση του νομοθετικού πλαισίου για τη διάθεση των Ταμειακών Υπολοίπων των ΤΕΙ και για την εύρυθμη λειτουργία των Ιδρυμάτων και όχι μόνο για στοχευόμενες δαπάνες.
4. Ζητά την Ενιαιοποίηση του ωραρίου Καθηγητών των ΤΕΙ με αυτό των Καθηγητών Πανεπιστημίου. Οι Καθηγητές ΤΕΙ ήδη εργάζονται υπερδιπλάσιο χρόνο από αυτόν του θεσμικού τους πλαισίου και περαιτέρω αύξηση του αποτελεί έλλειψη αναγνώρισης στην ανιδιοτελή προσφορά τους.»
Ταυτόχρονα κλειστό θα είναι και το ΤΕΙ Πελοποννήσου, καθώς η Συνέλευση του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου έχοντας υπόψη την απόφαση της έκτακτης Συνόδου Προέδρων Τ.Ε.Ι. που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5-9-2013 στην Αθήνα και ύστερα από την προφορική εισήγηση του Προέδρου, μετά από συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να συμπλεύσει με την απόφαση της Συνόδου και να αναστείλει τις εκπαιδευτικές και διοικητικές δραστηριότητες την Τρίτη 10-9-2013.
2. Τη μεταφορά της εξεταστικής της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2013 στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 ημέρα Δευτέρα, ως έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages