Ποσό 400.000 ευρώ για δημόσιες σχέσεις της δημοτικής αρχής υποστηρίζει ο Στ. Μπεχράκης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ποσό 400.000 ευρώ για δημόσιες σχέσεις της δημοτικής αρχής υποστηρίζει ο Στ. Μπεχράκης

Ποσό 400.000 ευρώ για δημόσιες σχέσεις της δημοτικής αρχής υποστηρίζει ο Στ. Μπεχράκης

Share This
Η δημοτική αρχή Καλαμάτας δαπάνησε για δημόσιες σχέσεις το 2012 το ποσό των 400.000 ευρώ (!) υποστηρίζει σε γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», Σταμάτης Μπεχράκης… Ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κάνει τη συγκεκριμένη αναφορά -με το σχόλιο ότι τα 400.000 ευρώ δεν πρόκειται να φτάσουν στη δημοτική αρχή για την επανεκλογή της το Μάιο- σε γραπτή του δήλωση στην οποία περιγράφει τους λόγους για τους οποίους αποχώρησαν από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Σώματος και οι τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Σημειώνει σχετικά: «Αντιδημοκρατική λειτουργία, ασφυξία στο διάλογο και την ενημέρωση των πολιτών, δικτατορικό τρόπο άσκησης του δημαρχιακού αξιώματος, είναι οι ουσιαστικοί λόγοι που οδήγησαν στην αποχώρηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συνεδρίαση με 50 θέματα που, μεταξύ άλλων, περιλάμβαναν τεχνικό πρόγραμμα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης, ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων μεταξύ Φρατζή και Ξενοφώντος, ψηφοφορία για τη συμφωνία που επιθυμεί να υπογράψουμε ο κ. Φούχτελ. Είχε προγραμματιστεί η συνεδρίαση του ταμειακού απολογισμού και ισολογισμού του 2012 να διαρκέσει μισή ώρα, όταν μόνο οι εισηγήσεις διαρκούν τόσο χρόνο. Επιπλέον, στα συμπεράσματα των ορκωτών λογιστών δεν υπήρχαν γραπτές απαντήσεις από τις οικονομικές δημοτικές υπηρεσίες. Ζητήσαμε να διασπασθούν τα θέματα σε δύο συνεδριάσεις, πρόταση που απορρίφθηκε.
Ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου έκφρασε με κυνικό και συνοπτικό τρόπο τη λογική που έχει η δημοτική αρχή και εξηγεί γιατί έδωσε πολυσέλιδες εισηγήσεις μια μέρα πριν στη δημοσιότητα. Επειδή το ελάχιστο νόμιμο όριο για να μην υπάρξουν συνέπειες για την δημοτική αρχή είναι μία μέρα. Την ίδια στιγμή παρουσίαζαν σχολικό σόου σε βιντεοπροτζέκτορα, με γραφήματα που είχαν "επεξεργαστεί" με την άνεση χρόνου προετοιμασίας που προφανώς αυτοί είχαν, εκμεταλλευόμενοι καταχρηστικά τη θέση τους στην εκτελεστική λειτουργία του δήμου. Την ίδια μέρα η φιλομνημονιακή δημοτική αρχή της Καλαμάτας με απευθείας ανάθεση ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες του στενού πυρήνα λειτουργιών της αυτοδιοίκησης χωρίς να έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και ας το αφορά άμεσα η απομαγνητοφώνηση των πρακτικών των συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων.
kalamatajornal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages