Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του Ισόπεδου Κόμβου του Αερολιμένα Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του Ισόπεδου Κόμβου του Αερολιμένα Καλαμάτας

Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του Ισόπεδου Κόμβου του Αερολιμένα Καλαμάτας

Share This
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 874.000,00 € Ειδικότερα,«ΙΣΟΠΕΔΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 874.000,00 € Με το παρόν έργο προβλέπεται να γίνει η κατασκευή ισόπεδου κόμβου για την ασφαλή κυκλοφοριακή σύνδεση του αερολιμένα Καλαμάτας με την 82η Εθν. οδό (Σπάρτη - Καλαμάτα-Μεσσήνη-Πύλος) στο τμήμα Ασπρόχωμα - Μεσσήνη.
Θα κατασκευαστεί ισόπεδη κυκλική πλατεία διαμέτρου 35μ και συνολικού μήκους οδοποιίας 400μ. περίπου, η οποία διαμορφώνεται υψομετρικά 70cm ψηλότερα από την υφιστάμενη Εθνική Οδό. Επίσης, προβλέπεται αποχέτευση - αποστράγγιση, σηματοδότηση και ηλεκτροφωτισμός του ισόπεδου κόμβου. Η κατασκευή του ισόπεδου κόμβου του αερολιμένα Καλαμάτας έχει ως σκοπό την επίτευξη της ασφάλειας και τη μείωση των ατυχημάτων προς όφελος των χρηστών του οδικού δικτύου, με τον περιορισμό της λειτουργικής ταχύτητας των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages