Παρασκευή πρωί πιστώνεται η προκαταβολή για την επιδότηση του λαδιού - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παρασκευή πρωί πιστώνεται η προκαταβολή για την επιδότηση του λαδιού

Παρασκευή πρωί πιστώνεται η προκαταβολή για την επιδότηση του λαδιού

Share This
Την υπογραφή της ΚΥΑ που ανοίγει τον δρόμο για την πληρωμή της προκαταβολής (50%) της ενιαίας ενίσχυσης μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε (έως 1 Νοεμβρίου) επιβεβαίωσε και από το βήμα της Βουλής, μετά τις αποκλειστικές δηλώσεις του στο Agronews, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης. Ο ίδιος ο υπουργός στη δευτερολογία του από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι έγινε και το τελευταίο βήμα και δίνουμε μάχη για να το κάνουμε έγκαιρα, να δώσουμε δηλαδή έγκαιρα την επιστροφή της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες. Είναι χρήματα 1 δις και πλέον ευρώ για την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση πήρε ΦΕΚ για τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση και προσπαθούμε να δώσουμε έγκαιρα την προκαταβολή δηλαδή τις επόμενες ημέρες.
Συνοπτικά, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστόλου, σχετικά με περικοπές και καθυστερήσεις στις πληρωμές των αγροτών, ο κ. Τσαυτάρης είπε: - Συνεπείς στη δέσμευσή μας καταβάλλαμε το 50% της εξισωτικής αποζημίωσης ύψους 80 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο. - Είχαμε υπολογίσει ότι θα δοθούν συνολικά 130 εκατ. ευρώ, αλλά οι εκκαθαρίσεις έδειξαν ότι θα χρειαστούν περισσότερα. - Ήδη καταβάλλαμε τα 50 εκατ. ευρώ και, μόλις έρθει εγγράφως η θετική έγκριση της Ε.Ε., θα καταβληθούν επιπλέον 30 εκατ. ευρώ. - Εντός των επόμενων ημερών θα καταβάλλουμε τη δεύτερη δόση του ΕΦΚ Πετρελαιοειδών ύψους 30 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι θα πάρουν συνολικά δύο ισόποσες δόσεις των 80 εκατ. ευρώ η κάθε μία. - Έχουν επιστραφεί τα χρήματα του ΦΠΑ από τις εφορίες σε 230.000 αγρότες. Συνεχίζονται ωστόσο οι διασταυρωτικοί έλεγχοι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν είναι καιρός να πετάμε λεφτά στον αέρα με ψεύτικα και εικονικά τιμολόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages