Laser λιθοτριψίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Laser λιθοτριψίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Laser λιθοτριψίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Share This
Παρελήφθη την Τετάρτη 30/10/2013 από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας ένα σύγχρονο Laser Λιθοτριψίας συνολικού προϋπολογισμού 50.000€, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του νοσηλευτικού ιδρύματος μέσω της αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ. Το Laser Λιθοτριψίας αποτελεί ένα σημαντικό θεραπευτικό μηχάνημα το οποίο μέχρι σήμερα «απουσίαζε» από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, που έρχεται να προσφέρει πλήθος ιατρικών υπηρεσιών στη λειτουργία της Ουρολογικής Κλινικής συμβάλλοντας στη περαιτέρω αναβάθμισή της.
Ειδικότερα με αφορμή την σημερινή παραλαβή του ανωτέρω ιατρικού μηχανήματος ο Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής κ. Κων/νος Σκρεπέτης δήλωσε: « Στα πλαίσια της ανανέωσης και της συνεχούς αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού του Νοσοκομείου μας και των υπηρεσιών που προσφέρει η Ουρολογική Κλινική πραγματοποιήθηκε η προμήθεια της συσκευής Laser Holmium. Αυτή η πλέον σύγχρονη συσκευή είναι κατάλληλη για την διενέργεια ενδοσκοπικών και διαδερμικών ουρολογικών επεμβάσεων με ελάχιστο παρεμβατικό τρόπο όπως: λιθοτριψία ουρητηρικών και νεφρικών λίθων, εξάχνωση νεοπλασιών, εκτομή μαλακών και σκληρών ιστών και αποκατάσταση στενωμάτων της ουρήθρας και του ουρητήρα. Οι παραπάνω επεμβάσεις πραγματοποιώνται σχεδόν αναίμακτα χάρη στην ελάχιστη τραυματική βλάβη που προκαλείται από την χρήση του laser. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα ελαχιστοποίησης των μετεγχειρητικών επιπλοκών, την ταχεία ανάρρωση του ασθενούς και τη μείωση του χρόνου νοσηλείας»
Σημειώνεται ότι η πορεία υλοποίησης και των υπολοίπων υποέργων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω του ΕΣΠΑ κινείται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να παραδοθούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και άλλα σύγχρονα μηχανήματα που αποτελούν βασικούς συντελεστές στην καθημερινή και αποτελεσματική λειτουργία των διαφόρων ιατρικών τμημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages