Προτεραιότητα η άμεση επανασύνδεση του ρεύματος από τη ΔΕΗ στα νοικοκυριά - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Προτεραιότητα η άμεση επανασύνδεση του ρεύματος από τη ΔΕΗ στα νοικοκυριά

Προτεραιότητα η άμεση επανασύνδεση του ρεύματος από τη ΔΕΗ στα νοικοκυριά

Share This
Στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής ως αυτή ορίσθηκε με σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου όπου συμμετείχαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου, με αρμοδιότητα σε θέματα Ανάπτυξης, Ανδρέας Πουλάς με αρμοδιότητα σε θέματα Πρόνοιας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Πουλοκέφαλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Βαλασόπουλος και Νικόλαος Πατσαρίνος, ως εκπρόσωποι της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς και η Διευθύντρια της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου συζητήθηκαν συγκεκριμένες δράσεις που πρέπει να γίνουν ούτως ώστε το συντομότερο χρονικό διάστημα να υπάρξουν αποτελέσματα στο μείζον θέμα που έχει προκύψει από τις διακοπές ρεύματος από την ΔΕΗ, σε νοικοκυριά της Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα η επιτροπή αποφάσισε τα εξής: 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δηλώνει την σταθερή θέση της, για ένα κράτος πρόνοιας που διαχρονικά, πρέπει να είναι κοντά στους πολίτες του, που θα λειτουργεί σύμφωνα με τις πανανθρώπινες αξίες του Ελληνισμού, που ΔΕΝ θα τους αντιμετωπίζει ως αριθμούς, βορά τεχνοκρατικών υπολογισμών και ανάλγητης συμπεριφοράς. Στην χώρα των 1.500.000 ανέργων, είναι αναγκαίο όσο ποτέ, να δομηθούν σε σταθερές βάσεις, οι απαραίτητες κοινωνικές δομές που θα προφυλάξουν κάθε πολίτη, όταν βρίσκεται σε ανέχεια και ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, από τις καθημερινές αντιξοότητες. Αυτός ο πολίτης, πρέπει να έχει δίπλα του την κρατική παρέμβαση που θα του εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση και θα του δίνει την ευκαιρία να επανενταχθεί στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Με αυτές τις αταλάντευτες θέσεις, δηλώνουμε ότι ΔΕΝ δεχόμαστε ούτε προσωρινά μέτρα κ πολύ περισσότερο μετακύλιση των ευθυνών ή του κόστους στους πολίτες. Άμεσα, είναι αναγκαίο να προχωρήσουν οι αρμόδιοι στις νομοθετικές εκείνες παρεμβάσεις, που, αφ' ενός θα δίνουν την δυνατότητα κ στους δυο βαθμούς αυτοδιοίκησης να παρεμβαίνουν, αφού οι τοπικές κοινωνίες και οι εκφραστές τους ζουν από κοντά αυτά τα προβλήματα και αφ' ετέρου να τους δοθούν τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία για την άσκηση αυτής της πολιτικής. Αποφασίσαμε δε, σε στενή συνεργασία με την ΔΕΗ Α.Ε., τους Δήμους και τις Ιερές Μητροπόλεις της Περιφέρειας μας, να καταγράψουμε όλες τις περιπτώσεις που χρήζουν ΑΜΕΣΗΣ παρέμβασης και να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας, εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατότητα που μας παρέχει, ώστε ν' ανακουφιστούν αυτά τα νοικοκυριά. Επίσης αποφασίστηκαν : 1) η ίδρυση τηλεφωνικής γραμμής, ΑΜΕΣΗΣ επικοινωνίας των πολιτών και γραφείου παρεμβάσεις υπό την αιγίδα του Προέδρου του ΠΕΣΥ, 2) η δημιουργία χώρων στον ισότοπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου , από όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τις δυνατότητες που τους παρέχει η ΔΕΗ Α.Ε. ,αλλά και για τις κοινωνικές δομές στα πλαίσια της Περιφέρειας Πελοποννήσου που μπορούν ν' απευθύνονται, αλλά και την ενημέρωση τους με έκδοση σχετικού δελτίου, 3)τη δημιουργία τομέων ευθύνης των μελών της επιτροπής, για την σύντομη καταγραφή και τον συντονισμό των δράσεων όλων των φορέων (Ι. Μητροπόλεις, ΔΕΗ ΑΕ, Α΄Βαθμός Τ.Α.), καθώς και όποια άλλη επιτροπή συσταθεί γι' αυτό το σκοπό. 4) την ανάληψη δράσεων- παρεμβάσεων σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages