- Λύεται η σύμβαση με τον Μπόμπολα για για τα parking - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 - Λύεται η σύμβαση με τον Μπόμπολα για για τα parking

- Λύεται η σύμβαση με τον Μπόμπολα για για τα parking

Share This
Λύεται αζημίως για το Δήμο Καλαμάτας η διαφορά με την Παντεχνική AE(που ανήκει πλέον στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ) σχετικά με τη διαχείριση των parking του Νέδοντα και την κατασκευή υπογείου χώρου σταθμεύσεως. 
Τη βούληση των εταιρειών Ελλάκτωρ ΑΕ και Π&Π Στάθμευση ΑΕ εξέφρασαν με από κοινού επιστολή τους προς το Δήμαρχο Καλαμάτας  ο Λεωνίδας Μπόμπολας, Διευθύνων Σύμβουλος της πρώτης και ο Άγγελος Γιόκαρης, Διευθύνων Σύμβουλος της δεύτερης. 
Στην επιστολή αυτή, που απαντά σε σχετικές κρούσεις του Δήμου Καλαμάτας κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
«Όπως έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα τις υπηρεσίες του Δήμου, στο διάστημα που απαιτήθηκε ώστε να επιλυθούν τα διαδικαστικά και εκτός ευθύνης της Αναδόχου, προβλήματα τα οποία είχαν και στο παρελθόν εμποδίσει την έκδοση της Οικοδομικής Αδείας του κτηρίου του Υπόγειου Σταθμού Αριστομένους, η τρέχουσα οικονομική συγκυρία στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς επιδεινώθηκε δραματικά με αποτέλεσμα να μεταβληθούν ουσιωδώς αρνητικά οι όροι εκτέλεσης του Έργου για τον Ανάδοχο.
Συμπερασματικά, οι παραπάνω λόγοι ανωτέρας βίας καθιστούν πλέον την επένδυση του Υπόγειου Σταθμού Αριστομένους με τους όρους που επρόκειτο να υλοποιηθεί μη βιώσιμη οικονομικά ενώ παράλληλα δεν εξυπηρετείται το Δημόσιο Συμφέρον.
Κατά συνέπεια συναινούμε στην λύση αζημίως της αρχικής μεταξύ μας Σύμβασης Παραχώρησης, με υποβολή από αμφότερα τα μέρη δηλώσεων περί μη άσκησης αξιώσεων και απαιτήσεων»
Επίσης, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι ζητούν την επιστροφή του εξοπλισμού των υπαίθριων Σταθμών.
ouzakia 1Σημειώνεται ότι με απόφαση προηγούμενης Δημοτικής Αρχής είχαν παραχωρηθεί στην Παντεχνική ΑΕ για εκμετάλλευση τα parking του Νέδοντα, με υποχρέωση της εταιρείας να κατασκευάσει υπόγειο parking.
Η τωρινή Δημοτική Αρχή προσέφυγε στα Δικαστήρια, τα οποία εξέδωσαν δύο αποφάσεις υπέρ του Δήμου, αλλά η δικαστική διαμάχη δεν είχε τελεσιδικήσει. Υπήρξε συνεννόηση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία τα parking του Νέδοντα περιήρχοντο στο Δήμο, ενώ η εταιρεία είχε υποχρέωση – σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου – να κατασκευάσει υπόγειο parking μπροστά στα Δικαστήρια και να το εκμεταλλεύεται για 27 χρόνια. Επίσης, έγιναν κρούσεις από το Δήμο στην εταιρεία είτε για υπογραφή συμφωνητικού είτε για αποδέσμευση. Η σχετική διαδικασία δεν προχώρησε, ούτε υπεγράφη νέο συμφωνητικό τελικά.
Κατόπιν της προαναφερθείσας επιστολής των κ. Λεωνίδα Μπόμπολα και Άγγελου Γιόκαρη, τα parking του Νέδοντα τίθενται στη διαχείριση του Δήμου Καλαμάτας χωρίς καμία αμφισβήτηση, με αποτέλεσμα αυτός να μπορεί να αναδιοργανώσει πλήρως το καθεστώς της ελεγχόμενης στάθμευσης. Επιπλέον, ο Δήμος μπορεί άμεσα να προχωρήσει στην υποβολή πρότασης για ένταξη στο ΠΕΠ / ΕΣΠΑ μιας περιοχής 10 στρεμμάτων (Ουζάκια), από την οδό Ξενοφώντος μέχρι την οδό Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages