ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ...ΠΕ.ΔΥ. ΚΑΙ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ...ΠΕ.ΔΥ. ΚΑΙ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ...ΠΕ.ΔΥ. ΚΑΙ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Share This
Χωρίς την καταβολή εισιτηρίου 5 ευρώ, τουλάχιστον προς το παρόν, ξεκινά από σήμερα η σταδιακή λειτουργία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) που διαδέχεται τον ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του αρμόδιου υφυπουργού Υγείας, Αντώνη Μπέζα για το νέο αναμορφωμένο σύστημα παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης προβλέπεται μεταξύ άλλων:
-Δωδεκάωρη λειτουργία, από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ., πέντε ημέρες την εβδομάδα
-Διπλή βάρδια γιατρών.
Στα πολυϊατρεία θα παρέχονται υπηρεσίες προς όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, χωρίς χρέωση. Οι γιατροί και το προσωπικό των παλαιών πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους από σήμερα. Επίσης, το προσωπικό που δεν υπαγόταν διοικητικά σε κάποια από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ οφείλει να παρουσιαστεί στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
120 πολυϊατρεία για δωρεάν περίθαλψη
Από σήμερα θα ξεκινήσει η λειτουργία 120 πολυϊατρείων. Οι γιατροί που θα τα στελεχώσουν θα αρχίσουν να δέχονται ραντεβού από τη μεθεπόμενη εβδομάδα, αφού θα πρέπει να γίνουν κάποιες διοικητικές διαδικασίες (δημοσίευση στο ΦΕΚ των αποφάσεων μετάταξης, υπογραφή πράξης ανάληψης καθηκόντων).Οι ασφαλισμένοι που θα απευθύνονται στις δομές του ΠΕΔΥ (πολυϊατρεία, Κέντρα Υγείας) θα μπορούν να εξασφαλίζουν εξετάσεις και συνταγογράφηση φαρμάκων, ενώ, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, θα επισκέπτονται, όπως και τους συμβεβλημένους γιατρούς και τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια.Οι υπηρεσίες υγείας στις μονάδες του ΠΕΔΥ θα παρέχονται δωρεάν και προς τους ανασφάλιστους.Στις θέσεις τους επανατοποθετούνται όσοι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ δήλωσαν ότι επιθυμούν να συνεχίσουν στο ΠΕΔΥ και εμφανιστούν να αναλάβουν καθήκοντα.Συνολικά δήλωσαν 4.983 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 2.319 γιατροί, που θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση ή αντίγραφο της αίτησης διακοπής λειτουργίας του ιδιωτικού τους ιατρείου.
Σε κάθε μονάδα του ΠΕΔΥ θα ορίζεται τουλάχιστον ένας γιατρός υποδοχής – γενικός γιατρός και παθολόγος που δέχεται χωρίς τηλεφωνικό ραντεβού κυρίως τα έκτακτα περιστατικά. Οι υπόλοιποι γιατροί δέχονται πολίτες μέσω τηλεφωνικών ραντεβού, όπως ίσχυε έως τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages