Αυξανόμενη η ζήτηση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αυξανόμενη η ζήτηση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Καλαμάτας

Αυξανόμενη η ζήτηση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Καλαμάτας

Share This
Μεγάλη εξακολουθεί να είναι η ζήτηση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καλαμάτας, παρά το θετικό κλίμα για τα οικονομικά της χώρας. Μάλιστα, όπως απάντησε ερωτώμενη από το «Θάρρος» η αντιδήμαρχος Μαρία Οικονομάκου, την περίοδο του Πάσχα εξυπηρετήθηκαν πάνω από 700 άτομα. Καθώς ακόμα υπάρχουν αιτήσεις ανθρώπων με ανάγκη που δεν έχουν ικανοποιηθεί, η κα Οικονομάκου κατέθεσε πρόταση για επανεξέταση το καλοκαίρι όλων των δικαιούχων και των αιτήσεων, με στόχο να βρεθεί τρόπος να τύχουν όλοι των ευεργετημάτων.
Παντοπωλείο Όπως σημείωσε η κα Οικονομάκου, το Παντοπωλείο βοηθά αρκετές οικογένειες, κυρίως με μικρά παιδιά, για να εξοικονομήσουν ορισμένα χρήματα και να αποπληρώσουν λογαριασμούς που έχουν συσσωρευτεί ή να αγοράσουν κάτι αναγκαίο για τα παιδιά τους. Στο Παντοπωλείο του Δήμου καταγράφεται καθημερινή ζήτηση για παροχή ειδών, ενώ έχουν αυξηθεί οι αιτήσεις. Μάλιστα, η αντιδήμαρχος είπε πως θα ζητήσει από την Επιτροπή Αξιολόγησης και τους εθελοντές που εργάζονται, το καλοκαίρι που θα κλείσει για ένα μήνα, να γίνει επανεξέταση όλων των φακέλων των ωφελουμένων. Όπως εξήγησε, η δια βίου παροχή ειδών στους ίδιους ανθρώπους μπορεί να δημιουργεί προβλήματα, καθώς οι ωφελούμενοι για μεγάλο χρονικό διάστημα εφησυχάζουν και δεν αναζητούν λύσεις ή δουλειά: «Ίσως μια καλή επιλογή να ήταν η εκ περιτροπής παροχή ειδών, καθώς η ζήτηση έχει αυξηθεί. Ίσως ανά τρίμηνο να ήταν μια καλή πρόταση. Θα εξετάσουμε τέτοια ενδεχόμενα». Και πρόσθεσε: «Ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη αυτά τα είδη. Έβλεπα τώρα με το κρέας που δόθηκε, ότι ο κόσμος το είχε πολύ μεγάλη ανάγκη. Μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι αυτή τη φορά κάποιοι άνθρωποι το είχαν ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά».
  Συσσίτιο Πολύ καλά συνεχίζεται και η παροχή συσσιτίου. Εξυπηρετούνται 50 άτομα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ενώ σύλλογοι και ιδιώτες αναλαμβάνουν το φαγητό τους. Η κα Οικονομκάκου σημείωσε ότι το Πάσχα η ΑΓΡΟΒΙΜ έδωσε κονσέρβες και η Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών προσέφερε άλλα είδη, από το Γαρδίκι προσφέρθηκαν πατάτες, όπως και από μεμονωμένους ιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages