Ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΟΑΕΔ στο Δημαρχείο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΟΑΕΔ στο Δημαρχείο

Ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΟΑΕΔ στο Δημαρχείο

Share This
Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε σήμερα ο Ιωάννης Καρβέλης, Περιφερειακός Διευθυντής του ΟΑΕΔ με έδρα την Πάτρα, συνοδευόμενος από τη Σταυρούλα Νικολοπούλου, προϊσταμένη του ΚΠΑ2 Καλαμάτας του ΟΑΕΔ. Οι επισκέπτες έγιναν δεκτοί από το Δήμαρχο Π. Νίκα και κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

ΠΡΟΤΑΣΗ Π. ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ 5ΜΗΝΗ ΘΗΤΕΙΑ
Ο Δήμαρχος Π. Νίκας αναφέρθηκε στους εργαζομένους στο Δήμο μέσω προγραμμάτων πεντάμηνης υπηρεσίας, τονίζοντας πως συνεισφέρουν ουσιαστικά στη λειτουργία του Δήμου, δεδομένης μάλιστα της μείωσης προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων και κινητικότητας. Ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΟΑΕΔ γνωστοποίησε στο Δήμαρχο ότι θα εκπονηθεί νέο πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης στο προσεχές μέλλον και ο Δήμαρχος πρότεινε να αξιολογηθούν από το Δήμο οι σημερινοί εργαζόμενοι επί πεντάμηνο και βάσει της αξιολόγησης αυτής να μοριοδοτηθούν για το επόμενο πρόγραμμα. Ο Δήμος Καλαμάτας θα αποστείλει άμεσα σχετικό έγγραφο στον ΟΑΕΔ και στο αρμόδιο Υπουργείο.
ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ
Επίσης, ο Π. Νίκας έθεσε το θέμα του παράνομου οικισμού αθιγγάνων στην Αγία Τριάδα, βορείως του Πολυκλαδικού, τονίζοντας πως πυρήνας του οικισμού αυτού είναι το μεγάλο οικόπεδο του τέως ΟΕΚ, που πλέον αποτελεί ιδιοκτησία του ΟΑΕΔ. Οι αθίγγανοι, πέραν αυτού του ακινήτου, έχουν καταλάβει και γειτονικά ιδιωτικά ακίνητα, αλλά και δημοτικούς δρόμους και τα πρανή αυτών. Ο Δήμαρχος επέμεινε στην ανάγκη τήρησης της νομιμότητας και κατάργησης του οικισμού αυτού, με μέριμνα για τους αθιγγάνους και μεταστέγασή τους στην Μπιρμπίτα, ώστε να εξυπηρετηθεί και ο σκοπός για τον οποίο αυτή αγοράσθηκε. Σημείωσε, μάλιστα, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με ευρεία πλειοψηφία, πρότεινε τη μεταστέγαση των αθιγγάνων στην Μπιρμπίτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages